Economia

J. Vigas de Palafrugell obre una planta a Extremadura

L’empresa líder del sector surer català hi ha posat en servei la fàbrica Vimatap15 per controlar la traçabilitat de la producció

A la planta de Palafrugell es farà el control de qualitat i acabat

L’empresa J. Vigas SA de Palafrugell, una de les més rellevants del sector surer, ha inaugurat unes noves instal·lacions a San Vicente de Alcántara (Badajoz). Aquestes noves instal·lacions tenen com a objectiu dur a terme els primers passos del procés de fabricació de taps i discos de suro; és a dir, la pela de les deveses extremenyes escollides, la primera classificació de classes i descart de defectes en planxa, la bullida Navis –un procés exclusiu de J. Vigas SA–, el llescament de planxes, la perforació i la primera classificació de classe de tap.

Segons l’empresa, la nova firma, Vimatap15 d’Extremadura, va néixer amb l’objectiu de controlar la traçabilitat de principi a fi. La proximitat i el coneixement de la muntanya surera els ha de permetre seleccionar millor la matèria primera i aplicar els controls de qualitat més exigents. Vimatap15 és el resultat de l’aposta per la qualitat, la innovació i la recerca de dues famílies, una d’extremenya i una altra de catalana, amb molta experiència i professionalitat.

La fàbrica surera J. Vigas SA, amb seu a Palafrugell, és una empresa familiar que des del 1887 fabrica taps de suro per a vins tranquils, cava, xampany i vins escumosos. El 2012 va celebrar el 125è aniversari amb el propòsit de continuar compaginant tradició amb modernitat. J. Vigas ha estat, i ja des dels seus inicis, pionera en l’aplicació de noves tecnologies, apostant per la gestió de la qualitat, invertint en R+D+I i introduint les noves tecnologies, per garantir l’homogeneïtat.

L’empresa produeix anualment més de 65 milions de taps de suro, el 75% dels quals són per a vins tranquils i el 25% per a cava, xampany o espumosos.

LA DATA

1864
L’empresa,
líder en la producció del suro des que es va fundar, ha apostat per les noves tecnologies.

Un llegat de Martí Cama &Co a J. Vigas SA

Martí Cama es va fer càrrec d’una companyia de taps instal·lada a Reims el 1845 i el 1864 va fundar la fàbrica de Palafrugell. El negoci es va iniciar amb la producció de taps de cava al centre de producció de Palafrugell i una filial de vendes a Champagne. Als anys cinquanta va començar a fabricar suros per a vins tranquils, i a partir del 1995 va ampliar la gamma de productes per incloure-hi taps de suro aglomerats amb discos i taps 1 + 1 per oferir un servei integral a la indústria vitivinícola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironins creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona