Economia

El nombre de pernoctacions hoteleres a l’abril cauen un 12% per l’efecte de Setmana Santa

En el conjunt de l’estat espanyol, les nits contractades disminueixen el quart mes de l’any un 8 per cent

En el cas de Barcelona es redueixen un 6 per cent

El nombre de pernoctacions hoteleres a Catalunya a l’abril es va situar en 4.254.719 nits, cosa que suposa 606.261 menys que el mateix mes de l’any passat, el 12,47% menys, segons les dades de l’estadística de Conjuntura Hotelera que publica l’institut d’estadística espanyol. Aquesta caiguda del 12,47% està condicionada per l’efecte de Setmana Santa que l’any passat va caure en ple mes d’abril i aquest any ha caigut al març. En el conjunt de l’estat espanyol, la caiguda de les pernoctacions a l’abril ha estat del 8,1%. Per neutralitzar l’efecte Setmana Santa, les pernoctacions del març i abril a Catalunya s’han situat en 7.608.886 nits, el 4,97% menys que aquests mateixos dos mesos del 2017. A l’estat espanyol, la caiguda de pernoctacions d’aquest bimestre de març abril ha estat de l’1,6%.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) indica que a l’abril Canàries va ser l’autonomia que va concentrar el major nombre de pernoctacions de visitants estrangers amb el 29,9% de totes les nits contractades a l’estat espanyol, seguit de Catalunya que va absorbir el 17,9% del total.

El nombre de viatgers que van entrar en la recepció d’algun hotel a Catalunya a l’abril va sumar 1.655.630 persones, cosa que va suposar 179.784 clients menys que l’abril del 2017, el 9,8% menys, segons les dades publicades per l’INE.

D’aquests clients del mes d’abril en hotels catalans, 619.611 persones eren residents a l’estat espanyol, 100.007 persones menys que a l’abril de l’any passat, el 13,90% menys.

En relació amb el comportament dels clients estrangers, el nombre d’usuaris no residents a l’estat espanyol a l’abril en hotels catalans van sumar 1.036.019 persones, 79.777 menys que a l’abril del 2017, el 7,15% menys.

El nombre de pernoctacions en hotels a la ciutat de Barcelona a l’abril es va situar en 1.762.949 nits, cosa que va suposar 112.544 pernoctacions menys que el mateix mes de l’any passat, el 6% menys, segons les d

ades de l’estadística de Conjuntura Hotelera de l’institut d’estadística espanyol. Com en el cas de la resta de Catalunya, el descens de les pernoctacions a la capital catalana està condicionat a l’abril per l’efecte de Setmana Santa. La xifra de pernoctacions a la capital catalana dels mesos de març i abril s’ha situat en 3.377.215 nits, 142.378 nits menys que el mateix bimestre del 2017, el 4% menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona