Economia

Conesa substituirà Sixte Cambra a la presidència del Port a principi de juliol

Acorda un traspàs ordenat amb el seu predecessor i avui renunciarà en el ple a l’alcaldia de Sant Cugat

Els accessos i les connexions del Port seran prioritats

L’actual alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, assumirà la presidència del Port de Barcelona la primera setmana de juliol, de manera que es dona tres setmanes de marge per fer un “traspàs ordenat i amable” amb qui actualment ocupa el càrrec i que va demanar voluntàriament el seu relleu, Sixte Cambra, que ha estat set anys al capdavant de la institució. Conesa, que va confessar sentir-se “honorada” amb el càrrec, tanca així una etapa de dos mandats a l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès, on va començar la seva carrera política com a regidora de Polítiques Socials l’any 1999.

És previst que Conesa assumeixi la presidència del Port durant la primera setmana de juliol, que avui renunciï a l’alcaldia de Sant Cugat en un ple de relleu i que durant el mes de juny faci efectiu també el relleu al capdavant de la Diputació de Barcelona.

“El Port té una posició de ròtula, molt política, entre l’Estat, la Generalitat i la ciutat”, va assegurar ahir Conesa, que hi va afegir que “necessita ordre per treballar però també molt de diàleg”, que creu poder oferir gràcies a la seva expertesa. “Tancar l’etapa municipal implica un desafiament i l’afronto amb il·lusió, perquè tots els que estem en política hauríem de posar un límit al nostre mandat”, va dir.

Conesa va explicar que ja s’havia entès amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, via WhatsApp per tenir una trobada “tan aviat com sigui possible” i va assegurar que la seva experiència en la política municipal li servirà “a l’hora de trobar l’encaix adequat del Port de Barcelona a la ciutat”. El conseller Damià Calvet va lloar la tasca de Sixte Cambra i les fites assolides.

LES FRASES

Tenia un objectiu molt clar: procurar que el Port assolís els millors resultats d’activitat possibles
Sixte Cambra
President del Port de Barcelona sortint
Demano al govern de Madrid poder treballar sense les inèrcies negatives del passat
Damià Calvet
Conseller de territori i sostenibilitat
El Port té una posició de ròtula, molt política, que necessita ordre per treballar i molt de diàleg
Mercè Conesa
nova Presidenta del port de barcelona

Petició de taula rasa a Madrid

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va presidir la conferència de premsa de traspàs de la presidència del Port entre Sixte Cambra i Mercè Conesa, va situar els accessos viaris i ferroviaris, el corredor mediterrani, la digitalització del negoci portuari i el projecte Smart com a prioritats per a la infraestructura sota el seu mandat. “Dels accessos al Port, n’hem parlat tant, i hem anat endavant i enrere”, es va queixar. “Semblava que teníem una solució i aquesta s’ha qüestionat”, va dir. Calvet va demanar a l’executiu de Pedro Sánchez un “canvi d’escenari”, una “pàgina en blanc d’un govern nou” per “poder treballar sense les inèrcies negatives del passat per definir els projectes i les obres amb les quals podem extreure el màxim de potència al Port de Barcelona”.

Calvet va recordar que “avui, el Port de Barcelona és motor d’economia, d’ocupació, d’exportació i de turisme i al capdavant hi ha hagut Sixte Cambra, que ha liderat la direcció del port i la recuperació econòmica del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona