Economia

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ja pot enderrocar les naus de SAT Agater

La cooperativa ha completat ja el trasllat de la seva activitat i ha lliurat al consistori les claus de les instal·lacions velles

S’hi crearà un nou espai públic

La SAT Agater ja ha lliurat a l’Ajuntament les claus de les seves antigues instal·lacions del centre de Cornellà del Terri, després de traslladar la seva activitat al polígon de Pont-Xetmar. És el pas previ perquè s’enderroquin les construccions del solar i quedi al mig del poble un gran solar que, si bé continuarà sent propietat de la productora i distribuïdora de pinsos, estarà a disposició del municipi mentre els propietaris no li donin un altre ús. En el POUM de Cornellà es preveu que en aquest espai –repartit entre dues finques– es puguin construir habitatges.

L’Ajuntament es farà càrrec del cost de l’enderroc –“ho volem fer al més aviat millor”, ha declarat l’alcalde, Salvador Coll, aquesta setmana– i pagarà a Agater 12.000 euros cada any en concepte de lloguer, segons s’estableix en el conveni que les dues parts van signar al final del 2016, després de molt de temps de negociacions. En principi, el consistori té la intenció de condicionar-ho com a aparcament públic i, possiblement, també com a escenari d’esdeveniments que solen concentrar molta gent, com ara les fires. En qualsevol cas, no s’hi vol posar cap estructura de caire permanent, atesa la provisionalitat de la situació.

“Tot eren camps”

El trasllat d’Agater ha comportat un punt d’inflexió en el dia a dia del nucli de Cornellà, perquè la fressa, la pols i el trànsit de camions generats per la fàbrica causava moltes molèsties als veïns.

Les instal·lacions, però, són anteriors al creixement del poble. Es van aixecar el 1950, quan aquella zona (la travessera de la carretera de Medinyà, entre els actuals ajuntament i ambulatori) era als afores del poble. “Quan vam obrir, al voltant nostre tot eren camps, no hi havia res, i aquí davant teníem un camí de terra”, explicava el president de la SAT, Josep Maria Oliveras, poc després de formalitzar-se el conveni. Agater té cap a 170 socis i una plantilla de sis treballadors.

LA XIFRA

68
anys
feia que s’havien construït les instal·lacions del centre del poble que ara han quedat en desús.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)