Economia

El sector turístic garrotxí posa a l’aparador el seu vessant més sostenible

Per primer cop el catàleg adreçat a empreses especialitzades internacionals està format exclusivament per propostes reconegudes amb la Carta Europea

El catàleg de l’oferta turística que l’associació Turisme Garrotxa publica per distribuir entre els professionals del sector en trobades especialitzades s’ha reeditat amb la novetat que, per primer cop, tots els paquets que hi surten són de propostes totalment adaptades a la Carta Europea de Turisme Sostenible, que té en compte les pràctiques turístiques que es desenvolupen en espais protegits respectuoses amb l’entorn. També per primera vegada Experiències Garrotxa Incoming inclou paquets de benestar i salut, de trail running, turisme inclusiu i de la vida a pagès. L’objectiu –han explicat els responsables de Turisme Garrotxa– és comercialitzar la comarca com a destinació “sostenible i de qualitat”.

Pioneres a l’Estat

L’oferta de Garrotxa Incoming es caracteritza pel fet de no ser tancada, sinó que els paquets es poden personalitzar. La seva comercialització té abast internacional i es fa a través de les agències Nit i Vol i Trescàlia, que són les dues primeres empreses d’aquest tipus de l’Estat que han aconseguit l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

En total, el nou catàleg consta de deu paquets d’entre cinc i sis dies de durada, en què es combinen l’allotjament, els àpats i les activitats. Al marge de les novetats esmentades, els paquets del catàleg es dediquen, per exemple, a la flora i fauna de parcs naturals, la gastronomia local o els camins antics.

Aquesta setmana s’ha ofert per primer cop el nou catàleg al públic especialitzat amb motiu d’un workshop celebrat a Calella de Palafrugell, al qual han assistit operadors turístics dels EUA. D’altra banda, al setembre està previst mostrar l’oferta en dues trobades professionals més, d’àmbit europeu i mundial, respectivament.

Molts estrangers

Segons les dades de Turisme Garrotxa, una quarta part dels turistes que rep la comarca són estrangers (27 %). D’aquests, pràcticament la meitat (49,8 %) són francesos. A molta distància s’hi situen els holandesos (10.7 %) i britànics (8,8 %).

LES XIFRES

10
paquets
estan inclosos en el nou catàleg d’‘Experiències Garrotxa Incoming’, editat per Turisme Garrotxa
49,8
per cent
és la proporció de francesos d’entre els estrangers que visiten la Garrotxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona