Economia

La Generalitat tindrà 688 milions d’euros menys el 2019 per la reducció de l’objectiu de dèficit al 0,1%

El conseller Pere Aragonès demana modificar-lo i explica que caldrà incrementar la recaptació o les transferències per part de l’Estat per tenir més marge de despesa

Ha assegurat que demanarà una reunió a les ministres d’Hisenda i Economia si la trobada entre Torra i Sánchez “va correctament”

La Generalitat tindrà 688 milions d’euros menys en els pressupostos del 2019 per la reducció de l’objectiu de dèficit del 0,4 al 0,1%. Ho ha explicat aquest dilluns el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, a la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament, coincidint amb el dia en què el DOGC ha publicat el decret per començar a elaborar els comptes de l’any vinent. Aragonès ha dit que el dèficit haurà de passar de 931 milions d’euros el 2018 a 242 milions el 2019 la qual cosa redueix el marge de despesa als pressupostos de l’any que ve. Segons Aragonès, s’haurà de compensar amb un “increment de la recaptació” o amb “l’increment de transferències per part de l’Estat”. D’altra banda, el conseller d’Economia ha assegurat que demanarà una reunió a les ministres d’Hisenda i Economia, María Jesús Montero i Nadia Calviño, si la trobada entre Torra i Sánchez “va correctament”.

Segons Aragonès, cada dècima de dèficit que augmentin implicarà un increment del voltant de 200 milions d’euros de la despesa que podrà fer la Generalitat. “Caldrà veure si la ministra Montero té un criteri diferent del de Montoro”, ha afirmat el vicepresident del Govern. El conseller també ha demanat modificar l’objectiu de dèficit de les autonomies.

Aragonès ha explicat que reclamarà a l’executiu espanyol que pagui els 6.000 milions d’euros que el Govern xifra de deutes pendents de l’Estat amb Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona