Economia

La nova Fluidra cerca visibilitat en el mercat

Culminada la fusió, la direcció prepara accions per explicar-la als inversors

A la tardor es presentarà el nou pla estratègic per als propers 4 anys

Superats tots els tràmits de les diferents autoritats de la competència on opera, la fusió de Fluidra i Zodiac va culminar el dia 2 de juliol passat i va donar com a resultat una companyia amb unes vendes de 1.300 milions d’euro, un ebitda (resultat brut d’explotació) de 0,2 milions d’euros i una plantilla de 5.500 treballadors.

“El nou líder mundial de les piscines”, com l’ha definit Eloi Planes, president executiu de la companyia resultant, s’ha marcat com un dels principals objectius estratègics que els mercats entenguin i donin suport a la nova Fluidra. Per això, reforçaran totes les accions per explicar la fusió, especialment en els mercats anglosaxons: el Regne Unit i els Estats Units. En aquest mateix sentit, Planes ha anunciat un nou pla estratègic amb un horitzó de quatre anys que es presentarà a la tardor: “Ens esforçarem perquè la companyia tingui la visibilitat que entenem que es mereix”, ha dit el president executiu.

Després de la fusió, Fluidra manté la seu social a Sabadell i seguirà cotitzant a la borsa de Barcelona. Planes reconeix que el fet d’entrar a formar part de l’indicador espanyol Ibex 35 és una aspiració, tot i que no va voler aclarir si pretenen assolir-ho en els pròxims quatre anys del pla estratègic: “Ja ho veurem”, ha dit.

Sí que ha avançat que el futur pla tindrà com a eixos la millora de la penetració a les àrees geogràfiques on estan presents, amb especial interès pels EUA, l’assignatura pendent de l’antiga Fluidra, però amb millor posició ara gràcies a Zodiac. La piscina pública també tindrà un protagonisme especial els pròxims anys, així com la tecnologia de la connectivitat. Pel que fa a les xifres, la intenció és créixer a un ritme entre el 6% i el 7% anual i dedicar part dels beneficis a reduir progressivament el deute de la companyia i la resta a donar dividends als accionistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci