Economia

La regulació del secret empresarial

L’1 de juny es va publicar el projecte de llei de secrets empresarials, que transposa la Directiva UE 2016/943 del Parlament Europeu i del Consell, de 8 de juny del 2016, relativa a la protecció dels coneixements i la informació empresarial no divulgats (secrets comercials). La norma, encara està pendent d’aprovació, tot i que el període per a la transposició va acabar el dia 9 de juny.

La importància de la norma parteix de la necessitat de protegir la innovació empresarial. Les empreses estan cada vegada més exposades a conductes de tercers que de manera deslleial es volen apropiar de secrets empresarials, com els incompliments dels requisits de confidencialitat, la còpia no autoritzada, el robatori i l’espionatge econòmic. Així, l’augment de l’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, la cada vegada més habitual externalització dels serveis i les cadenes de subministrament extremadament llargues fan que el risc d’aquestes pràctiques hagi augmentat.

Aquesta problemàtica va ser desenvolupada a l’esmentada Directiva UE 2016/943, amb l’objectiu d’establir un nivell suficient i comparable de reparació del dany en el mercat de la UE, davant de casos d’apropiació indeguda de secrets empresarials, i donar un termini d’un any als països de la Unió Europea per a la seva transposició.

L’objecte del projecte de llei és el secret empresarial, entès com a aquella informació que sigui secreta en el sentit de no ser, en el seu conjunt o en la configuració i reunió precisa dels seus components, generalment coneguda per les persones que pertanyen als cercles en què normalment s’utilitzi el tipus d’informació en qüestió, ni fàcilment accessible per a aquestes persones; que tingui un valor comercial pel seu caràcter secret, i hagi estat objecte de mesures raonables per la persona que legítimament exerceixi el seu control, per mantenir-la secreta.

Així, la definició de secret empresarial inclou qualsevol informació relativa a qualsevol àmbit de l’empresa, que sigui secreta i tingui un valor empresarial. Això sí, requereix una intervenció del seu titular, i és que aquest hagi pres mesures raonables per mantenir-la en secret.

Hem d’estar atents a l’aprovació final de la norma, i a les possibles esmenes, ja que la proposició va sortir de l’anterior govern, encara que la directiva ja és d’aplicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA