Economia

El segell de qualitat Girona Excel·lent, en 70 productes

Cinquanta especialistes han escollit mitjançant dotze tastos a cegues els productes, que pertanyen a un total de 46 empreses gironines

És la tercera edició del segell de la Diputació

Un total de 70 productes gironins lluiran durant el període 2018/2019 el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent. Els productes pertanyen a un total de 46 empreses gironines i han estat escollits a través de tastos a cegues duts a terme per 50 especialistes. El segell Girona Excel·lent, de la Diputació de Girona, arriba a la tercera edició i la gala de lliurament dels segells es farà el 17 de juliol al castell de Sant Gregori.

Durant els mesos de maig i juny, el jurat va fer dotze tastos a cegues de 292 mostres presentades, un per cada família de productes que estableix el segell Girona Excel·lent: aigües minerals, anxoves, arrossos, begudes locals, cafès, conserves, embotits, foie-gras, galetes, productes lactis, oli d’oliva, vins i vins dolços.

En aquesta tercera edició hi ha hagut subcategories que han quedat desertes; concretament, la de licors, cerveses negres, cafès torrats per a filtre i cafè de càpsules. Pel que fa als embotits, s’han deixat desertes les categories de llonganisses i botifarres negres, i quant a galetes, els carquinyolis, i en lactis, els formatges durs de cabra, els de cabra tous i àcids i els tupins i blaus. En la categoria de vi, l’escumós.

El segell Girona Excel·lent distingeix la qualitat agroalimentària gironina. La condició per aspirar-hi és acreditar que les empreses estiguin establertes de forma permanent a les comarques gironines i que tot el procés d’elaboració es faci també a la demarcació. L’objectiu d’aquests segells és buscar l’excel·lència dels productes locals i donar-los suport, i posar en relleu la gran qualitat de la tradició i de la innovació del sector agroalimentari propi. El segell no té dotació econòmica, les empreses poden beneficiar-se d’un programa que inclou la utilització de la marca Girona Excel·lent-Segell de Qualitat Agroalimentària en tots els suports gràfics i comercials dels productes seleccionats. En segon lloc, un programa de promoció i difusió, la participació en fires i esdeveniments especialitzats i, també, serveis a l’empresa per a la promoció comercial en el mercat nacional i internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona