Economia

Economia

Creix la contractació en línia de productes bancaris, diu BBVA

El percentatge de població que va contractar assegurances per internet a Catalunya va créixer durant el 2017 del triple que la mitjana de l’Estat espanyol, fins a situar-se en el 5,4%, gairebé el doble que un any abans, segons conclou el servei d’estudis del BBVA en el seu primer informe Situació Assegurances. L’entitat estima que l’economia catalana creixerà del 2,5% durant el 2018 (previsions d’altres entitats i organismes són més optimistes i estimen que serà del 3%) i del 2,3% durant el 2019. En aquest context de millora econòmica, doncs, BBVA Research preveu una evolució favorable per al sector assegurador a l’Estat, segons van explicar els màxims responsables del banc a Catalunya.

Segons el servei d’estudis del BBVA, el 61% dels catalans que van adquirir un producte financer per internet durant el 2017 van contractar, almenys, una assegurança. Això posa de manifest el lideratge del sector assegurador en el comerç electrònic de serveis financers a Catalunya. Segons una enquesta de l’INE, qui contracta més assegurances per internet són homes amb edats compreses entre els 25 i els 34 anys, ocupats i amb estudis superiors.

BBVA Research espera que el negoci de les assegurances No Vida augmenti fins al 4,4% durant el 2018 i arribi al 4,7% d’increment en l’exercici del 2019. A més, gràcies a l’augment de vendes del parc automobilístic, en què els vehicles més vells ja s’estan rellevant, les assegurances Auto podrien créixer fins Al 5,1% el 2018 i fins Al 7% el 2019, segons l’entitat. Pel que fa al ram de les assegurances Vida, s’espera una represa en el seu component de risc amb un augment del 9,1%, molt relacionat a l’activitat econòmica i a la immobiliària. Per contra, les assegurances de vida i estalvi avançaran lleugerament el 2018 i s’espera que es podran recuperar el 2019 en previsió de les pujades dels tipus d’interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona