Economia

Niño-Becerra omple la sala d’actes de CINC

L’economista preveu una tercera fase de la crisi per a aquesta tardor

“El problema que tenen els polítics i molts experts és que es fixen en una dada puntual, però l’important és la tendència, veure com evolucionen les coses en el temps. Avui el que vull transmetre és aquesta idea.” Això és el que afirmava ahir l’economista Santiago Niño-Becerra poc abans de la seva intervenció en la conferència Tendències a l’empresa CINC, a Girona.

La conferència del reconegut economista va omplir la sala d’actes de CINC i va ser el primer acte públic des de la unió de dos despatxos professionals, l’assessoria Agència Girona i CINC, segons va recordar Eva Pla, sòcia fundadora d’Agència Girona, que va presentar l’acte juntament amb Gemma Coll, de CINC.

Niño-Becerra va recordar que “aquesta és una pel·lícula que va començar el 2007” i que va suposar l’esgotament d’un model, “de la manera com es fan les coses” que havia començat el 1950 i que tenia com a lema “anar a més”, i que derivarà en un altre model a partir del 2020 o 2021 en què el que es prioritzarà serà “anar al convenient”. En aquest sentit, actualment, creu Niño-Becerra, ens trobem en una fase de transició.

La tercera fase de la crisi

“A curt termini, a partir de la tardor, començarà la tercera fase de la crisi, no a Espanya, sinó que això és generalitzat i serà d’un parell d’anys”, responia l’economista a la pregunta de com veia el futur econòmic més proper.

Aquesta tercera fase de la crisi, hi va afegir, “bàsicament afectarà el deute i els bancs, que tenen una situació molt i molt complicada, i el deute està en uns nivells que és impagable”.

D’altra banda, Santiago Niño-Becerra creu que la suposada sortida de la crisi no s’ha notat encara en determinats sectors de la societat, especialment per “la caiguda de la classe mitjana, que s’està reduint”. En aquest sentit, l’economista hi va afegir: “Destaca que les despeses salarials baixen i que hi ha un excés d’oferta de treball, per la qual cosa el preu del treball, que és el salari, baixa cada vegada i la bretxa entre rics i pobres s’incrementarà i anirà a més.”

CINC és una empresa familiar fundada a Figueres l’any 1992 que té una vuitantena de treballadors i tres seus, a Barcelona, Girona i Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona