Economia

Emprenedoria

Trencant barreres

innovació

Neix l’associació cultural Azahara a Salt, amb l’objectiu de connectar ciutats, empreses i persones compromeses amb la innovació social

Pretén impulsar projectes cooperatius

Salt ha vist néixer l’associació cultural Azahara, amb la filosofia de crear una comunitat que treballarà des de la perspectiva d’una nova forma d’entendre la cooperació internacional. La missió és connectar ciutats, empreses, organitzacions i persones compromeses amb la innovació social. De la mà, entre d’altres, del rosinc Mohamed El Amrani, premi Príncep de Girona, l’associació pretén impulsar projectes cooperatius. La presentació va tenir lloc ahir al matí a l’auditori de la Factoria Cultural Coma Cros, a què van assistir una quarantena de persones. Entre elles hi havia l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el de Vidreres, Jordi Camps, i representants d’entitats saltenques.

Durant l’acte, una de les impulsores del projecte, Salima Abdessamie, va assegurar que l’associació cultural neix després de dos anys “d’intensa feina” i que “estan convençuts” que serà interessant per a la comunitat. En aquest sentit, va explicar que “els somnis i les il·lusions” seran la guia del projecte. La referència per a aquest equip de l’associació cultural Azahara és la ciutat de Salt, que per Abdessamie és el lloc “adequat i una ciutat de referència”. Val a dir que els impulsors d’aquests projecte són emprenedors de les comarques gironines, que el 2015 van començar a gestar el que ahir ja va ser una realitat palpable. “Volem transformar, unir ciutats i empreses, organitzacions i persones”, assegura. Tots ells tenen una cosa en comú: responsabilitat i bones pràctiques en innovació social. “Volem fer una comunicat global, per la pau social a les ciutats”, va concloure Salima Abdessamie.

L’acte de presentació va continuar amb un vídeo en què gent implicada en el projecte, des de París, Canadà, Beijin, Washington, Venècia, Nova York, Sevilla i Madrid van enviar un missatge esperançador: “Falta gent que aposti per un món millor, perquè hi hagi més integració i cooperació.” “El món pot ser millor.Hola, Salt; hola, Azahara”, va cloure el vídeo.

Per la seva banda, una altra de les impulsores del projecte, Sanae Benali, va explicar que l’associació aposta pels projectes cooperatius internacionals. Per ara, les prioritats se centren en el Marroc i Europa. “Volem facilitar l’intercanvi, compartir coneixement i trencar barreres pel que fa a la innovació”, sosté. Tot plegat amb un procés participatiu que fomenti l’emprenedoria. Entre els projectes que es volen fer durant el 2018 hi ha la formació en poda i millora de gestió d’oliveres, projectes d’inclusió social i campaments educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona