Economia

Banc Sabadell es consolida com el proveïdor financer de referència en el negoci turístic

L’entitat va crear una unitat especialitzada fa cinc anys per atendre hotels, agències de viatges, o petits establiments, entre molts altres clients

A Catalunya ha incrementat un 10% el seu finançament de projectes turístics aquest any i el nombre d’operacions realitzades ha pujat fins al 50%

Ha introduït solucions innovadores com ara el rènting i el lísing com a instruments financers per a projectes d’eficiència energètica o de renovació

Sabadell Negoci Turístic, unitat creada fa cinc anys per Banc Sabadell, s’ha consolidat com un servei global i especialitzat per atendre els diferents agents de la indústria turística, des de grans cadenes hoteleres, agències de viatges, operadors turístics o hotels rurals i balnearis, entre molts altres.

Amb un 35% de quota de mercat i més de 12.700 clients en cartera, l’entitat que presideix Josep Oliu s’ha convertit en el referent financer de la indústria turística. Avui en dia és l’únic banc que forma part de la comissió de turisme de la Cambra de Comerç Espanyola i també és l’única entitat financera que té el distintiu Q de qualitat turística que concedeix l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola.

Pel que fa a Catalunya, Banc Sabadell ha incrementat un 10% el seu finançament de projectes turístics des que va començar l’any. Aquest percentatge puja fins al 50% en el nombre d’operacions realitzades.

El director de negoci turístic de Banc Sabadell, José María Martín Rigueiro, explica que, des del moment de la seva creació, la unitat es va potenciar aprofitant l’especialització que tenia com a líder de negoci d’empreses turístiques. “S’acabava d’incorporar la CAM i estàvem en una posició molt important en el sector.”

Segons el directiu del Sabadell l’entitat proposa productes i serveis a mida per al client. “No es tracta de cafè per a tothom, sinó que oferim solucions especialitzades i a la mida de l’empresari. Hi ha necessitats molt diferents i per estructurar aquest fet diferencial disposem d’un equip de directors de negoci turístics que assessoren i acompanyen el cient en la seva gestió per tal que aquesta sigui més còmoda”, explica.

Així, l’oferta comercial de Sabadell Negoci Turístic inclou solucions innovadores en el sector com seria el cas del rènting i el lísing com a instruments financers per portar a terme projectes d’eficiència energètica o de renovació o adaptació de la imatge corporativa.

“El sector, després de la crisi, està molt més professionalitzat i l’empresari és conscient que cal gestionar eficientment les partides de despeses i d’estalvi. El finançament es el cavall de batalla: el percentatge més alt, d’un 80%, de les nostres operacions, està relacionat amb reformes de rehabilitació, reposicionament i projectes d’eficiència energètica. El client aposta pel seu negoci i intenta gestionar-lo competitivament.”

Com a objectius de futur, Sabadell Negoci Turístic vol ajudar els seus clients a oferir una proposta molt més completa i complexa, segons explica Martín Rigueiro: “Actualment ja no parlem només de negocis de pernoctació i restauració; ara cal oferir experiències i sensacions”, i alhora vol augmentar la relació amb cada client aprofundint en el que cada un d’ells necessiti. “Ja no es tracta d’incrementar linealment el nombre de clients sinó d’aconseguir més vinculació amb cada un d’ells”, conclou el directiu de Banc Sabadell.

12.700
clients
té comptabilitzats actualment la unitat de negoci turístic de Banc Sabadell
80%
de les operacions
que gestiona l’entitat estan relacionades amb reformes o projectes d’eficiència energètica
35%
de quota
de mercat té actualment l’entitat, fet que la situa com un dels principals proveïdors financers


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA