Economia

Desconvocada la vaga del personal de terra dels aeroports

Els sindicats i la patronal dels serveis de ‘handling’ arriben a un acord sobre el conveni col·lectiu del sector

La patronal accedeix a incloure plusos als treballadors subrogats

Els sindicats USO, CCOO i UGT han arribat aquest divendres a un acord amb la patronal de handling (serveis d’assistència en terra a aeronaus i passatgers) Aseata per desconvocar la vaga del personal de terra dels aeroports espanyols prevista per al proper 31 de juliol, en plena temporada d’estiu.

Després de tres dies d’intenses negociacions, les parts han mantingut avui una nova reunió al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) on han acordat en la reunió que signar el pròxim 30 de setembre el IV Conveni col·lectiu. Segons els sindicats, amb aquest acord es resolen els problemes que va generar l’anterior conveni en les garanties dels treballadors subrogats i s’actualitza a més l’estructura salarial del conveni del sector amb la introducció de variables i nous conceptes retributius.

Segons han concretat els sindicats a través d’un comunicat conjunt, la patronal ha accedit a incloure les variables econòmiques plantejades, com per exemple plusos als treballadors subrogats. “La patronal Aseata ha entès que els treballadors del sector no podien continuar penalitzats pel fet de patir un procés de subrogació”, asseguren en la nota

Els representants del treballadors reivindicaven plusos com el de fix a temps parcial, el de torns, el de distribució irregular de la jornada o el de transport, entre altres.

La patronal ha valorat la bona voluntat de totes les parts que han participat en la negociació. En aquest sentit, l’associació ha reconegut que ha estat un acord difícil però molt important per al sector i que no acaba aquí.

Amb l’objectiu d’evitar aquesta vaga, els sindicats i la patronal d’empreses Aseata ja van mantenir dimecres, també al SIMA, una primera reunió en la qual van acostar posicions encara que no van arribar a tancar un acord.

Divendres passat, els tres sindicats van anunciar la seva intenció de convocar els més de 60.000 treballadors de handling a una aturada general, que s’iniciaria previsiblement el 29 de juliol i que es podria estendre a principi d’agost a tots els aeroports del país i afectar totes les aerolínies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA