Economia

Els concursos de creditors repunten de l’abril al juny

El nombre d’empreses que hi recorren creix un 11,3%, fins a 266

Catalunya encadena dos trimestres de pujades en aquests procediments

Creix el nombre d’empreses que presenten concurs de creditors a Catalunya. Concretament, durant el segon trimestre d’enguany, fins a 266 societats es van acollir a aquest procediment, que substitueix l’antiga suspensió de pagaments. Aquesta xifra equival a un increment de l’11,3% respecte als expedients presentats en el mateix període de l’any passat, segons revelen les dades fetes públiques ahir per l’institut estadístic espanyol, l’INE.

El nombre d’expedients d’empreses, que també és el més alt en un segon trimestre dels últims quatre anys, contrasta amb l’evolució dels processos concursals empresarials a la resta de l’Estat, on el nombre de companyies afectades ha caigut un 1,2% interanual, amb 1.200 expedients entre els mesos d’abril i juny.

Quant al segment de persones físiques que han acudit al concurs de creditors, en el període esmentat, a Catalunya se n’hi van quantificar 166, 13 (un 7,3%) menys que dotze mesos enrere, mentre que a l’Estat la xifra s’eleva a 410, un 7,6% més. Sumant empreses i famílies, el nombre de deutors concursats a Catalunya en el segon trimestre va créixer un 3,3%, amb un total de 432.

A nivell estatal, les comunitats autònomes amb major nombre de deutors concursats en el segon trimestre del 2018 van ser Catalunya (432), Madrid (293) i el País Valncià(197), i entre les tres van concentrar el 57,3 per cent del total.

Segons l’Estadística de Procediment Concursal, publicada ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), fins al segon trimestre el nombre de deutors concursats va ser de 1.610, un 0,9 per cent més que en el mateix període de l’any anterior.

Construcció i comerç, els més afectats

L’estadística constata que la meitat dels concursos empresarials presentats el segon trimestre van correspondre als sectors de la construcció i el comerç. Dels 166 expedients, més d’una cinquantena pertanyien al comerç majorista o al detall i 32, a la construcció. Per antiguitat, el gruix de les societats tenia menys de vuit anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona