Economia

El preu de venda de pisos de segona mà augmenta un 0,5% al juliol

El cost de l’habitatge puja en 72 dels 144 municipis catalans estudiats

La mitjana de preu de venda dels pisos de segona mà a Catalunya al juliol es va situar en 2.479 euros el metre quadrat, el 0,5% més que al juliol de l’any passat, segons l’índex de preus de Fotocasa. La mitjana de preu a Catalunya està un 36,3% per sobre de la mitjana de preu de l’Estat amb 1.818 euros el metre quadrat.

Tot i l’increment del preu dels pisos a Catalunya, el cost d’un habitatge de segona mà encara està un 35,9% per sota dels preus màxims que es van registrar al final de la bombolla immobiliària al desembre del 2017.

Dels 144 municipis catalans estudiats en l’informe, en 72 localitats els preus pugen. El municipi on més creixen els preus és Premià de Dalt (Maresme) amb un increment del 5,5% i on més baixen és a Valls (Alt Camp) amb un descens del 6,3%.

Catalunya és el tercer territori de l’Estat amb el preu més alt dels pisos amb 2.479 euros el metre quadrat, només superat pel País Basc, el més car, amb 2.755 euros el metre quadrat, i la Comunitat de Madrid, amb 2.708 euros el metre quadrat.

Beatriz Toribio, directora d’estudis de Fotocasa, explica que el comportament dels preus dels pisos és molt asimètric al conjunt de l’Estat. Mentre que Madrid, Catalunya i les Illes els preus pugen amb intensitat, en altres zones o creixen molt poc o inclús cauen.

Barcelona i Girona els preus pugen i baixen a Tarragona i Lleida

Per demarcacions, a Barcelona i Girona el cost de l’habitatge puja mentre que a Tarragona i Lleida cauen. A les comarques barcelonines, la mitjana de preu del metre quadrat s’ha situat en 2.935 euros, amb un increment del 0,8% en relació amb al juliol del 2017, i a Girona el preu ha estat de 1.844 euros el metre quadrat, el 0,6% superior a fa un any.

Per contra, a les comarques de Tarragona el preu del metre quadrat s’ha situat en 1.469 euros, el 0,5% menys que al juliol del 2017 i a Lleida a 1.137 euros el metre quadrat, amb una caiguda de l’1,3% en taxa interanual.

L’informe Fotocasa de Catalunya estudia el comportament dels preus en 144 municipis. D’aquest cens municipal, només a 72 municipis els preus pugen. L’increment més gran el va registrar el municipi de Premià de Dalt, amb un preu de 2.531 euros el metre quadrat i un augment del 5,5%.

Els altres quatre municipis que incrementen més el preu són Montornès del Vallès, un 5,5% més amb una mitjana de preu de 1.836 euros el metre quadrat, L’Arboç amb un preu de 1.061 euros el metre quadrat, el 4,8% més, Martorell a 1.742 euros el metre quadrat, el 4,2% més i Roda de Ter amb 1.174 euros, el 4,2% més.

En sentit contrari, els cinc municipis on més van baixar els preus de venda de pisos de segona mà al juliol són Valls amb 1.119 euros el metre quadrat i una caiguda del 6,3%, la més alta de Catalunya, seguit de Sant Just Desvern a 3.844 euros, el 5,6% menys, Sallent a 1.177 euros i el 5% menys, Cardedeu a 2.228 euros i el 4,9% menys i finalment el municipi de Badia del Vallès a 1.278 euros el metre quadrats i el 4,7% menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA