economia
El celler Raimat engega la verema i preveu una bona collita
El celler català Raimat (DO Costers del Segre) ha iniciat la temporada 2018 de verema amb la recol·lecció nocturna i manual de raïm. Segons el grup, la campanya torna a ser orgànica amb la recol·lecció de raïm 100% ecològic de les varietats base dels seus vins, és a dir, xarel·lo i garnatxa. La mateixa font del celler va indicar també que enguany s’augura una collita “d’excel·lent qualitat” gràcies a la “minuciosa tècnica de recol·lecció unida a les condicions climàtiques equilibrades que s’han donat a la zona”. Per la seva banda, el director de viticultura de Raimat, Xavier Farré, va declarar ahir en un comunicat que les condicions climatològiques del 2018 han estat “extraordinàries”, ja que l’exercici ha tingut una primavera plujosa i fresca que ha estat seguida d’un estiu sec i calorós. “Això es tradueix en un lleuger retard de la maduració, sanitat excel·lent, vins més frescos i aromes més afruitades i intenses”, va concloure el director de viticultura del celler. Raimat és un celler centenari, situat al municipi homònim de la comarca del Segrià, i disposa d’una de les superfícies ecològiques i sostenibles més grans del món, amb fins a 300 hectàrees de vinya i amb certificat de producció integrada atorgat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat.