Economia

Les pernoctacions en hotels catalans cauen un 6,5% al juliol en relació amb l’any passat

El nombre de visitants que s’allotgen en establiments hotelers de Catalunya disminueixen un 3,6% respecte al mateix mes de 2017, segons les dades de l’INE

El nombre de pernoctacions en establiments hotelers de Catalunya van caure un 6,5% al juliol en relació amb l’any passat, segons les dades de conjuntura turística hotelera publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Durant el mes de juliol de 2018, els hotels van registrar 7.924.106 nits contractades, 550.321 pernoctacions menys que el mateix mes de 2017 quan van registrar la xifra rècord de 8.474.427 nits contractades un mes de juliol.

El retrocés més pronunciat és de les pernoctacions de viatgers espanyols que baixen un 7,2%. També disminueixen les pernoctacions d’estrangers un 6,2% respecte al juliol de l’any passat. El nombre de visitants que es van allotjar en hotels catalans al juliol es va situar en 2.381.346 la qual cosa suposa un retrocés del 3,6% en relació a l’estiu passat. La majoria dels visitants són residents a l’estranger (1.610.508) i 860.492 són residents a Espanya. Pel que fa a l’estat espanyol, les pernoctacions en hotels del conjunt d’Espanya van caure un 2,2%.

Pel que fa al descens del nombre de visitants en establiments hotelers a Catalunya també és en relació al millor valor absolut de la sèrie històrica en aquest mes que es va registrar el 2017 quan hi van passar 2.471.000 persones al juliol. La disminució de viatgers estrangers que han passat per hotels catalans al juliol ha estat del 3,9% (-63.521) i la baixada de residents a l’estat espanyol del 3% (-26.133).

Catalunya és el tercer destí amb més pernoctacions de residents a l’estat espanyol amb el 14,2% del total per darrere d’Andalusia i el País Valencià. Entre els estrangers, el Principat és el segon destí amb més pernoctacions de no residents amb el 20,7% del total només per darrere de les Illes Balears.

L’ocupació als hotels catalans al juliol es va situar per sobre de la mitjana espanyola amb un 73,6% de places que s’ofereixen cobertes. L’ingrés mitjà diari per habitació disponible va caure un 2,88% a Catalunya en relació a l’any anterior i es va situar en 83,11 euros. Al conjunt de l’estat espanyol és de 75,01 euros (+1,15%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona