Economia

El govern no està “satisfet” per l’augment de l’atur a l’agost però ho considera habitual en anys de creixement econòmic

Ginesta rebutja atribuir exclusivament les dades al sector turístic

Remarca que els que han destruït més llocs de treball són les ETT i l’educació

El secretari general de treball de la Generalitat, Josep Ginesta, ha valorat aquest dimarts que el creixement de l’atur el mes d’agost “no és una bona notícia” tot i que ha assegurat que durant l’últim més d’estiu és habitual que pugi la desocupació en anys en què l’economia evoluciona favorablement. “No és una dada que ens satisfaci, és un indicador d’estacionalitat, de trajectòries laborals intermitents i d’un mercat de treball que no és òptim”, ha admès Ginesta. L’atur va augmentar en 11.594 persones a l’agost a Catalunya i va deixar la xifra d’aturats en 380.718, en un increment que, segons el Govern, no es pot atribuir exclusivament al sector turístic. Els que han destruït més llocs de treball són les empreses de treball temporal i de l’ensenyament.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estudiarà aquesta tendència per veure si s’està produint una “intermitència patològica” en la contractació, és a dir, si es suspenen els contractes durant les vacances. A més Ginesta ha apuntat que les dades publicades pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social mostren una reducció de l’atur interanual i que l’afiliació a la seguretat social es manté estable. El secretari de Treball ha posat en valor el fet que la taxa de permanència al registre d’aturats es mantingui per sota dels 10 mesos, amb uns de 9,8 mesos de mitjana.

D’altra banda, ha comentat que el perfil d’aturat més habitual és un home, de la província de Girona, treballador del sector de la construcció i amb més de 25 anys. Pel que fa a la contractació laboral, ha mostrat un “optimisme moderat” ja que les dades acumulades mostren que l’augment de la contractació es concentra en la contractació indefinida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona