Economia

opinió

eva garcia pagán

UGT reivindica Bassa

Agraïda i emocionada, en una carta enviada des de la presó del Puig de les Basses, la consellera Dolors Bassa celebrava ahir les mostres de suport dels seus companys de la UGT. “Gràcies per pensar en mi”, els deia en l’escrit. “Gràcies per reivindicar-me. Per no oblidar-me i per fer-me sentir que totes i tots som part d’un tot.”

I això que no va poder sentir els crits de “llibertat, llibertat!” amb què els assistents van aplaudir les seves paraules.

El sindicat va organitzar un acte de suport a Bassa i a la resta de presos polítics en un homenatge a la seu històrica del sindicat a Barcelona, un edifici que tantes vegades havia visitat i trepitjat. Ella, que va ser secretària general de la UGT a les comarques gironines entre els anys 2008 i 2015, se sincerava als seus companys: “He canviat molts quilòmetres de distància pel que em visiten per menys, però la manca de llibertat, la manca d’autonomia personal per prendre decisions del dia a dia, la monotonia de menjar i dormir, la manca de responsabilitat i finalment la manca d’identitat personal, perquè tens la sensació que t’has convertit en una més de les internes, que tens com a referència el número de la cel·la, és el mateix a Figueres que a Alcalá-Meco”.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, que ha visitat Bassa diverses vegades des que està presa, va ser l’encarregat de llegir la carta. En un contacte previ amb els periodistes, explicava que el d’ahir era “un acte d’humanitat”. “S’estigui o no d’acord amb les idees que defensa Bassa, és injustificat que estigui en presó preventiva i tampoc les peticions de penes per a ella i la resta de presos estan justificades.” A banda, volia que es convertís “en un acte per donar-li força”. Ros, especialment commogut per la situació de la seva companya, va confessar que havia hagut de practicar la lectura de la carta per no deixar-se endur per l’emoció.

Amb tot, des del sindicat s’assumia que el d’ahir no seria el darrer acte de suport a la consellera, perquè és previst “que el procés judicial es compliqui més del compte”.

El sindicat, que va engegar una campanya d’adhesions entre els seus delegats en què es reclama la “llibertat immediata per a Dolors Bassa i la resta de càrrecs i dirigents catalans”, ja té més de 400 adhesions, entre les quals tots els membres del secretariat nacional del sindicat a Catalunya i la comissió executiva federal, encapçalada per Josep Maria Àlvarez. L’objectiu és arribar a les 500 signatures afegint companys d’arreu de l’Estat. Bassa ho té clar: “Sabem que la nostra realitat no és estàtica, que es transforma, però que hi ha una marca en el caràcter de cada persona, en el fer del dia a dia, que ve de la gent amb qui has conviscut, i per mi sou vosaltres. Sou, heu estat i sereu la marca. La Comunitat UGT.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA