Economia

La FOEG vol solucions a la pujada del preu de la llum

La patronal denuncia que se senten desatesos per l’administració

El seu president considera que hi hauria més llocs de treball si fos més barata

La FOEG reclama solucions “urgents” per a les pujades constants del preu de l’electricitat. “Estem pagant l’energia a un preu molt elevat, el més elevat d’Europa”, denunciava ahir el seu president, Ernest Plana, durant l’acte de celebració del trentè aniversari de la FOEG. Aquests preus frenen que moltes indústries s’instal·lin a les comarques gironines, segons sosté Plana, que revela que el sector empresarial estaria disposat a contractar més gent si baixés el preu. Les més perjudicades són les indústries i les empreses relacionades amb el sector de l’hostaleria. “Ens sentim desatesos per les administracions”, lamenta.

D’altra banda, la FOEG també insisteix en la necessitat de disposar del baixador del TAV a l’aeroport Girona-Costa Brava. Ho fa en un document en què es fa una radiografia de les principals demandes dels sectors i empreses associades a la patronal, i que ahir es va presentar durant l’acte de celebració del trentè aniversari. El document, coordinat per l’economista Marc de la Barrera, inclou propostes perquè les empreses puguin continuar sent competitives. Entre aquestes propostes hi ha el baixador a l’aeroport, un fet que el convertiria en el primer del sud d’Europa connectat a l’alta velocitat. La FOEG reclama que el govern de l’Estat espanyol signi el conveni amb la Generalitat de Catalunya per materialitzar les inversions previstes a l’aeroport, en especial el projecte de construcció del baixador del TAV. En aquest sentit, segons el document presentat ahir, l’aeroport de Girona “ha de ser complementari del de Barcelona, com ho són Beauvais a París o Luton o Stansted a Londres, per recuperar els 5,5 milions de passatgers de 2008”. També en l’apartat d’infraestructures, es destaca la conveniència d’accelerar les obres pendents a les carreteres gironines, sobretot a l’N-II.

Recuperar els oficis

Entre altres punts, es destaca la necessitat de recuperar els oficis i de potenciar la formació professional. Les empreses no troben els professionals especialitzats que caldria i falta encaixar l’oferta i la demanda per poder reduir més l’atur.

En l’acte hi va haver els parlaments de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del director territorial de CaixaBank, Jaume Masana. La cloenda va anar a càrrec de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. El director general del City Football Group, Ferran Soriano, va parlar d’Idees per a l’empresa apreses del futbol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona