Economia

El Barcelona Meeting Point obre les portes amb la “incertesa” sobre l’impost de les hipoteques

Engel&Volkers alerta del descens en la inversió estrangera a Barcelona des de l’1-O de l’any passat

El Barcelona Meeting Point ha obert les portes aquest dijous en una edició marcada per la incertesa sobre l’impost sobre les hipoteques després que el Suprem deixés a l’aire la sentència que determinava que les entitats bancàries havien d’assumir la taxa i no els compradors, com fins ara. En aquest sentit, el director d’Estudis de pisos.com, Ferran Font, ha lamentat la “incertesa” creada per l’alt tribunal dins del sector i que no estigui clar qui ha de pagar “no genera la tranquil·litat necessària” en la despesa “més important” de la vida del comprador. Quant a l’activitat del mercat, el directiu d’Engel&Volkers responsable de vendes a Barcelona, Oriol Canal, ha advertit que la inversió estrangera després de l’1-O de l’any passat va caure a la ciutat de Barcelona i els preus es van frenar després de registrar creixements interanuals del 20%.

Canal ha assenyalat que just abans del referèndum, els preus estaven pujant d’”una manera desorbitada” a Barcelona, mentre que en els darrers 12 mesos no s’han observat creixements a la capital catalana. Pel directiu, però, això és sinònim d’”un mercat més sa”. “Si hi ha increments massa forts a la llarga hi poden haver baixades més fortes”, ha afegit.

Quant al mercat de lloguer a la capital catalana, les famílies locals han substituït els inversos estrangers que han deixat d’invertir a Barcelona en uns “preus més moderats”, mentre que pel que fa les vendes, la immobiliària ha observat un estancament i fins i tot descens dels preus a Ciutat Vella, on més adquirien els estrangers, i en canvi han detectat un increment a les àrees més perifèriques com el Vallès i el Baix Llobregat.

En la mateixa línia, el director d’Estudis de pisos.com, Ferran Font, ha explicat que aquesta tendència fa créixer, en més de dos dígits, els preus a l’àrea metropolitana de Barcelona i de Madrid. Sobre la compravenda capital catalana, ha confirmat que en alguns districtes es comença a observar un descens dels preus però que s’està generant una “taca d’oli” de la tendència observada a la capital en els últims anys. “La demanda s’està movent i deixa de banda la localització i continua buscant metres i qualitat”, assegura Font, que constata com en municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Mataró es registren increments al voltant del 20%.

El comerç electrònic no afecta el mercat dels locals

Un altre dels sectors presents a la fira és la de la compravenda de locals per a comerços i franquícies, que segons el CEO d’Urbinium, Manel Reina Moreno, no està veient afectat per l’auge del comerç electrònic. Per Reina Moreno, és evident que el comerç electrònic “ha vingut per quedar-se” però creu que al final el comprador “necessita un tracte molt personalitzat”. “Estem fets per socialitzar-nos i rebre un valor afegit de la persona que està a l’altre costat del taulell”, insisteix el responsable d’Urbinium, que també emplaça els comerços a fer “convergir” el model tradicional i el model electrònic i no només “estar darrer el taulell esperant els clients”.

D’altra banda, Moreno ha explicat que l’ús del ’big data’ ha ajudat a fer evolucionar un sector com el aquest a l’hora de recomanar a possibles clients sobre la conveniència d’invertir o no en un negoci determinat en una zona concreta d’una ciutat. “T’ajuda a prendre una visió molt més realista i el risc disminueix”, raona Reina Moreno.

D’altra banda, en el Barcelona Meeting Point també hi ha espai per a les darreres novetats tecnològiques, com per exemple les de l’empresa STM Seguridad-Watchman Door, que permet obrir els panys de les portes de casa amb només un telèfon mòbil –amb l’opció d’una clau per si s’esgota la bateria del dispositiu- o bé una caixa forta a través d’un codi QR. Els models, segons els responsables de l’empresa, varien en funció de les prestacions però es poden trobar a partir de 400 euros, aproximadament.

A més, també es dedica a la fabricació de portes cuirassades en acer d’alta resistència per evitar que l’habitatge sigui ocupat il·legalment i l’accés sigui impossible tant per dintre com per fora.

El Barcelona Meeting Point ha obert portes aquest matí i es podrà visitar fins el pròxim diumenge 28 d’octubre. Compta amb 280 empreses, 15 més que l’any passat, de 21 països diferents, el que converteix la mostra en un referent català, espanyol i internacional, segons els responsables de la fira. En total, compta amb un espai de 22.000 metres quadrats al Palau 8 e la Fira de Montjuïc i comptarà amb la participació de 85 conferenciants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA