Economia

CaixaBank guanya un 19% més, fins als 1.768 milions

L’entitat descarta fer una provisió especial per la sentència del Suprem

Els interessos pugen un 3,4%

CaixaBank va obtenir un benefici de 1.768 milions d’euros durant els primers nou mesos de l’any, un 18,8% més que en el mateix període de l’any passat, segons van explicar ahir els principals responsables en una roda de premsa des de València, on tenen la seu des de l’octubre del 2017. L’entitat justifica la millora pel creixement dels ingressos, amb un augment del marge brut del 6,3%, fins als 6.901 milions, impulsat per la fortalesa dels ingressos essencials del negoci (core business), que van arribar als 6.183 milions d’euros, un 4,5% més.

El marge d’interessos va augmentar un 3,4%, fins als 3.671 milions, i les comissions van pujar un 3,8% i es van situar en els 1.938 milions. Els recursos de clients se situen en els 363.621 milions d’euros (14.163 milions el 2018, un 4,1% més) i el crèdit total a clients es va mantenir estable en els 223.465 milions.

L’afer de les hipoteques

Però més enllà dels resultats i les magnituds econòmiques, els màxims directius de CaixaBank es van pronunciar en relació amb la sentència del Tribunal Suprem sobre l’obligació de les entitats de fer-se càrrec de pagar l’impost d’actes jurídics documentats (AJD) en signar una hipoteca.

En declaracions que recollia l’agència Efe, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va defensar la pràctica de bancs i caixes en aquesta qüestió, ja que l’únic que han fet, va dir, ha estat aplicar una norma que és vigent des de fa 23 anys i que ha estat confirmada tant pel Suprem com pel Tribunal Constitucional. Gortázar va subratllar que l’entitat respecta “profundament les decisions de la justícia” i que adaptarà la seva pràctica en el mercat hipotecari a allò que decideixi l’alt tribunal. Però això no obstant, Gortázar confia que aquesta decisió no tingui conseqüències econòmiques per a les entitats bancàries, ja que “qui no ha fet res dolent no ha de ser penalitzat”. És per això que CaixaBank descarta fer provisions per afrontar un eventual revés judicial. “La nostra expectativa és que com que les nostres actuacions han estat correctes, no hi ha cap provisió que correspongui. No veiem que hàgim de tenir perjudicis econòmics per aquest tema”, va dir el primer executiu del banc.

Malgrat la incertesa generada, Gortázar va afirmar que la firma d’hipoteques s’està desenvolupant amb “normalitat”, si bé algunes operacions menys urgents s’estan ajornant.

LA FRASE

La nostra actuació ha estat correcta, no cal cap provisió. No hauríem de tenir perjudicis econòmics
Gonzalo Gortázar
Conseller delegat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA