Economia

L’emprenedor garrotxí cada cop prové menys de l’atur i té més edat

El consorci DinàmiG constata el canvi de perfil de les persones que en els últims anys s’hi adrecen perquè els ajudin a començar un negoci

Fins fa pocs anys, el perfil de la persona que es decidia a iniciar un negoci a la Garrotxa era el d’un home o una dona en situació d’atur que, en no trobar un lloc de treball, es decidia –possiblement atiada per necessitat– a muntar la seva pròpia empresa. La situació, però, ha canviat darrerament, si ens atenem a les dades de l’agència d’innovació i desenvolupament de la Garrotxa, DinàmiG. Segons aquest consorci, entre els que s’hi adrecen perquè els assessorin per muntar una empresa estan augmentant de manera notable els homes i les dones que ja disposen d’una feina. De manera paral·lela, està evolucionant la mitjana d’edat dels emprenedors: si fins ara solien ser sobretot joves, en aquest nou usuari del servei d’emprenedoria de DinàmiG està agafant protagonisme la franja d’edat dels 40 i 50 anys, va explicar ahir la regidora de l’Ajuntament d’Olot Núria Zambrano.

Més altes d’activitats

Fins al mes d’octubre passat, DinàmiG havia tramitat 25 altes d’activitats empresarials noves, que és gairebé la mateixa xifra de tot l’any passat (27), va destacar la regidora. Aquesta dada contrasta amb el nombre de persones ateses aquest any, que han estat 177, mentre que en tot el 2017 van ser 304, una xifra que per a aquest any sembla inabastable.

LA XIFRA

25
altes d’activitat ha tramitat DinàmiG entre el gener i l’octubre d’aquest any.

Una setmana per a l’emprenedoria

La quarta edició de la Setmana de l’Emprenedoria que organitza Dinamig se celebrarà entre el 26 i el 30 d’aquest mes. La iniciativa, amb la qual es pretén fomentar la creació de nous negocis, tindrà un programa amb 13 activitats diverses, que abasten sobretot xerrades i tallers. Es començarà, però, amb una conferència de l’escriptor Martí Gironell sobre el personatge de la seva novel·la La força d’un destí, i s’acabarà amb una sessió de networking en col·laboració amb l’associació Joves Empresaris de la Garrotxa.

A diferència de les edicions anteriors, en aquesta no hi haurà l’acte de lliurament dels premis 100% Emprenedors. L’esdeveniment passarà a formar part de l’edició de l’any que ve, en la qual s’estrenaran dates i format, i també el nom: la Setmana de l’Emprenedoria es dirà a partir del 2019 Garrotxa Emprèn, se celebrarà el mes de març i durarà quinze dies. El canvi i ampliació de les dates –va explicar Núria Zambrano– era una demanda dels participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona