Economia

Premien quatre empreses gironines per l’exportació

La Cambra de Comerç de Girona guardona Josep’s Mobiliari, Friselva, Antoni Pons i RCR Arquitectes

Es reconeix la innovació, la presència en nous mercats i el fet de portar arreu el nom de la demarcació

“El bon moment de les exportacions desmenteix totes les alarmes interessades que s’havien fet córrer sobre el futur de l’economia catalana. La inestabilitat política no ha afectat el teixit econòmic gironí.” Aquesta és una de les constatacions que el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va remarcar ahir, en l’entrega d’uns reconeixements que atorga aquest organisme a empreses innovadores i ben posicionades en nous mercats. En aquests “premis a l’exportació”, en què també es valora la projecció del nom de les comarques gironines arreu del món, la Cambra va guardonar Josep’s Mobiliari, Friselva, Antoni Pons i RCR Arquitectes.

L’esdeveniment va tenir lloc a la sala d’actes de la Cambra, on el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser l’encarregat de lliurar els premis. Josep’s Mobiliari SL, amb seu a Hostalric, el va rebre en la modalitat d’Iniciativa Exportadora. Aquest guardó reconeix les companyies exportadores amb un volum de facturació que no superi els sis milions d’euros. El jurat va posar èmfasi en el continuat creixement de les exportacions que ha tingut els darrers tres anys, centrades principalment en l’Estat francès, i també la realització d’inversions en maquinària d’última tecnologia que permeten de personalitzar al màxim les comandes de la diversitat de clients.

Friselva SA, per la seva banda, va recollir el guardó Projecció Internacional, que destaca la labor de les indústries exportadores que facturen anualment més de sis milions d’euros. Aquesta empresa es va constituir l’any 1978 a Riudellots de la Selva i la seva activitat se centra en la producció i distribució de productes carnis. El seu total de vendes supera els 240 milions d’euros i les exportacions arriben a 165 milions. Els seus principals mercats són l’Estat francès, Xina i Polònia.

El guardó Especial Innovació va ser per a Antoni Pons SA (va obrir la seva primera fàbrica d’espardenyes a Osor el 1946 i actualment té la seu central a Girona). Ha assolit un creixement del 22% als mercats exteriors i es considera molt eficaç el seu nou web amb botiga en línia, que permet arribar als cinc continents; i pel que fa als establiments físics, destaquen les obertures a Mèxic, Malàisia i Vietnam.

Paral·lelament, el guardó Especial Internacionalització es va lliurar a RCR Arquitectes. El jurat considera que els membres d’aquest despatx, fundat a Olot, són magnífics ambaixadors de la demarcació, la qual difonen en l’àmbit internacional mitjançant la qualitat i diversitat dels seus projectes arquitectònics. L’any 2017 van rebre el premi Pritzker i es van convertir en el primer estudi català a aconseguir el prestigiós guardó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat