Economia

Ribera: “No és una llei de la indústria de l’automòbil sinó per complir els compromisos de París”

La ministra per a la Transició Ecològica, però, reconeix un “compromís sincer” del sector per adaptar-se als canvis

La futura llei del Canvi climàtic preveu la prohibició de la venda i matriculació dels vehicles dièsel, gasolina i híbrids a partir del 2040

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha replicat aquest dimecres al sector de l’automòbil que la futura llei del Canvi climàtic que preveu la prohibició de la venda i matriculació dels vehicles dièsel, gasolina i híbrids a partir del 2040 no és de la indústria de l’automòbil sinó “per complir amb els compromisos de París i arribar a una neutralitat en emissions de gasos hivernacles el 2050”. “No es pot mirar cap a un altre costat” ha afegit la ministra durant la seva visita al saló iWater de Barcelona, on al mateix temps ha reconegut el “compromís sincer” del sector de facilitar aquest procés de canvi. Aquest dimarts patronals com Anfac van criticar que la prohibició de la venda de vehicle de combustible per al 2040 era “excessiva” en els objectius i “accelerada” en els terminis.

Sobre el text de la nova Llei del canvi climàtic i transició energètica que es va donar a conèixer aquest dimarts, Ribera ha comentat que ara recolliran les reaccions dels grups polítics al Congrés i que aquestes seran “fonamentals per ultimar l’esborrany”, que es presentarà els propers dies.

Així mateix, la ministra ha recordat que el sector aporta l’1% del PIB i representa el 14% de l’ocupació entre la indústria principal i auxiliar i ha subratllat que la prioritat és mantenir aquests percentatges.

Per tot plegat, la ministra ha assenyalat que la transició cap a la mobilitat elèctrica representa un “desafiament important entre les administracions públiques i la pròpia indústria per fer evolucionar el model cap on ha d’evolucionar” i ha remarcat que les propostes del govern espanyol estan “alineades” amb les dels països de l’entorn, mentre que d’altres incús han avançat les dades per posar fi als vehicles de combustió.

Així mateix, Ribera ha mostrat el seu compromís en “acompanyar” la indústria ja que “el 85% dels cotxes que es fabriquen a Espanya van dirigits a l’exportació i quasi el 65% dels vehicles van dirigits a mercats on les limitacions temporals són anteriors al 2040”.

Per últim, la ministra ha admès que pel que fa els vehicles pesats, com els camions, no tenen una solució prevista encara i que no està tan avançada com el de vehicles lleugers, on ja hi ha un “avanç significatiu” per part de la indústria europea i mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona