Economia

Concentració de mossos davant d’Interior per reclamar millores

Mig miler d’agents s’apleguen davant del departament durant la reunió del Consell de la Policia

Demanen resposta a les reclamacions de millora laboral i salarial

Mig miler d’agents del cos de Mossos d’Esquadra es concentren davant de la Conselleria d’Interior des de les deu del matí, quan ha començat el Consell de la Policia, l’òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos. Un portaveu del moviment MosS.O.S., convocant de la protesta que va començar diumenge a la nit amb una acampada, ha explicat que el que més molesta als agents és la “manca de voluntat negociadora” del departament. En concret, demanen resposta “a les reclamacions laborals, als incompliments des del 2008, les retallades del 2010 i el 2012, i sobretot als impagaments i incompliments d’acords en els últims anys”. El portaveu ha dit que no tenen esperança en la reunió. “Si fem l’històric les negociacions sempre han estat un fracàs”, ha conclòs.

Després de la nombrosa manifestació del 6 d’octubre i que molts agents s’hagin negat a fer hores extres des del mes d’agost, el representant de MosS.O.S. ha reclamat a Interior que “es replantegi la situació i pensi que té un problema amb els Mossos”. “Estem farts i ja és hora de passar de les paraules als fets”, ha afegit.

La conselleria “sempre” esgrimeix els problemes econòmics, ha defensat el portaveu. “Ara que Torra ha dit que el nivell de l’economia està al 2008, ara volem el mateix que teníem el 2008. El que demanem és voluntat, diàleg i que entenguin que tenen un problema amb els treballadors”, ha reblat.

A les deu del matí d’aquest dilluns, moment en què ha començat la reunió del Consell de la Policia, hi havia uns 500 agents a la concentració, que tiraven petards, tocaven tambors i xiulaven. La pancarta més gran porta com a lema “Per la dignitat i la seguretat de tots”. En altres pancartes es pot llegir “Mossos de primera amb sou de tercera”, “Jubilació digne” o “Dignitat laboral”.

Aquest matí han col·locat a la porta una caixa de cartró simulant una caixa de morts plena de papers amb la imatge de bitllets de 200 i 500 euros i algunes de les reclamacions. Aquest element s’ha afegit als que hi ha des de la matinada, que són una filera d’espelmes a les portes del departament i un vàter al costat d’un maniquí amb la jaqueta del cos.

La nit de diumenge a dilluns tendes de campanya i tendals han donat aixopluc a una vintena d’agents que han ’vetllat’ el Departament d’Interior des de les vuit del vespre per reclamar millores salarials i laborals. El carrer Diputació ha estat tallat tota la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA