Economia

Pimec es proposa crear la primera confederació de dones empresàries

Espera enllestir l’estructura de la nova entitat en un termini màxim de sis mesos

Impulsarà també una acceleradora d’emergents liderades per dones

La patronal Pimec s’ha proposat crear la primera confederació empresarial de dones empresàries de Catalunya i preveu tenir els tràmits enllestits en el termini de sis mesos, segons va reconèixer ahir la presidenta de la Comissió Dona i Empresa de Pimec, Iolanda Piedra, durant la cloenda del I Congrés Internacional de Dona i Empresa, organitzat per l’entitat empresarial.

“De les taules de treball del congrés n’ha sortit la necessitat compartida de crear una xarxa de treball conjunt de les dones empresàries, que ens uneixi, i per això ha sorgit de forma col·legiada la necessitat d’organitzar-nos en confederació”, explicava ahir Piedra a aquest diari.

El projecte de creació d’una confederació de dones empresàries encara és embrionari, però segons Piedra sis associacions de dones empresàries han mostrat predisposició per sumar-s’hi, segons recollia l’agència ACN. Per Piedra, la confederació ha de servir per donar un “enfocament més femení” al món empresarial i donar assessorament i suport a les empresàries, en temes com ara l’accés al finançament, entre altres qüestions. “Abans de mig any estarà estructurada”, assegurava ahir, tot i que reconeixia que havia de ser aprovada en tres de les federacions d’empresàries que integrin la confederació.

Una altra de les conclusions i necessitats sorgides del I Congrés de Dona i Empresa de Pimec ha estat crear una acceleradora d’empreses emergents o start-ups que “impulsi projectes liderats per dones” i que també desenvoluparia Pimec.

De quotes i paritat

Sobre les quotes per garantir la paritat en la direcció empresarial, Piedra va indicar que cal millorar la participació efectiva de la dona més enllà de la legislació. Les conclusions les han treballat entitats participants en el Congrés que “volen impulsar la igualtat d’oportunitats com a dret universal”.

En la primera trobada d’aquestes característiques organitzada per la patronal catalana Pimec hi han participat 230 persones, majoritàriament dones, 13 associacions de dones empresàries, 130 empreses i representants de CCOO i UGT i de Foment del Treball.

LA FRASE

Les dones empresàries ens hem d’unir i crear una xarxa per treballar conjuntament
Iolanda Piedra
Presidenta de la comissió Dona i Empresa de Pimec

Plantar cara a la bretxa salarial

Més enllà de la proposta de fundació d’una confederació empresarial de dones a Catalunya i de l’acceleradora d’empreses emergents, la bretxa salarial va ser també un dels problemes tractats en les jornades de treball. En aquest sentit, la patronal impulsarà el disseny d’un sistema de transparència salarial tot i que reconeixia que aquest és un “aspecte complex que s’haurà de fer en col·laboració amb els sindicats”, que també van participar en les jornades.

L’objectiu del Congrés ha estat promoure la participació de totes les dones empresàries i directives per tal d’establir un pla d’acció de futur, que inclogui l’impuls de mesures i polítiques d’igualtat en l’àmbit empresarial. Per això, durant el Congrés, s’ha reflexionat i debatut al voltant de la bretxa salarial, l’apoderament femení, la innovació i la internacionalització, quatre eixos clau de l’àmbit empresarial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA