Economia

Empreses

Emergents catalanes, a dalt

El Departament d’Empresa i Coneixement identifica 1.300 empreses emergents o ‘start-ups’ catalanes que donen feina a més de 13.800 persones

El 17% estan vinculades a la indústria 4.0 i el 45% venen per internet

A Catalunya hi ha identificades vora 1.300 empreses emergents o start-ups que donen feina a més de 13.800 persones, de les quals un 26% són estrangeres, segons dades recollides pel Departament d’Empresa i Coneixement. Cinc anys enrere, cap d’aquestes empreses sortia en cap rànquing internacional i a dia d’avui Catalunya s’ha consolidat “com un dels cinc principals hubs d’emprenedoria, tecnologia i coneixement d’Europa”, segons reconeixia la consellera Àngels Chacón aquesta setmana en la trobada anual de la plataforma Barcelona & Catalonia Startup Hub creada per ACCIÓ i que sota el títol “The Hub Event 2018” va reunir mig miler de professionals de l’ecosistema al World Trade Center de Barcelona.

Aquestes 1.300 start-ups catalanes són les empreses identificades al directori del Barcelona & Catalonia Startup Hub, una plataforma digital que actua com un punt de trobada de les start-ups catalanes amb l’objectiu de situar l’ecosistema català al món i impulsar la captació d’inversions. Aquest directori recull empreses d’un màxim de 10 anys de vida, amb models de negoci escalables, repetibles i aplicables en entorns globals i orientades a un creixement ràpid.

La consellera Chacón va valorar el fet que “les start-ups són un agent rellevant que s’incorpora a la generació i transferència de tecnologia” i hi afegia: “Volem que Catalunya es percebi com un hub tecnològic de primer nivell on fer-hi negocis i invertir-hi.”

Segons un estudi del govern de la Generalitat, tres de cada quatre empreses emergents catalanes han obtingut finançament privat i d’aquestes, el 21% han rebut rondes d’inversió superiors al milió d’euros.

Pel que fa als treballadors, unes 13.820 persones, el 26% són estrangers i provenen sobretot d’altres països d’Europa Occidental (46%), Amèrica del Sud (26%), Europa Oriental (9%), la zona d’Àsia-Pacífic (7%), de l’Àfrica-Orient Mitjà (6%) i de l’Amèrica del Nord (6%), que es dediquen principalment a les àrees funcionals de tecnologia (27%), les vendes (22%), gestió i estratègia (20%) i operacions (17%). En el cas dels fundadors, el 15% de professionals provenen d’altres països. En global, el 38% de fundadors de les start-ups catalanes han creat prèviament altres empreses.

Quant als sectors, són majoritàries les que estan relacionades amb les tecnologies vinculades a la indústria 4.0 (17%), seguides per les ciències de la vida (13%) i el mòbil i el software (11%). El principal model de negoci és el comerç electrònic (45% del total), a davant del desenvolupament i manufactura (23%), el software com a servei (22%) i la subscripció (20%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona