Economia

Wall Street tanca amb fortes pèrdues i el Dow Jones baixa un 1,81%

La por a la desacceleració de l’economia mundial s’ha manifestat amb fortes caigudes a la Borsa

El Dow Jones ha perdut els 22.000 punts

Wall Street va tancar aquest dilluns amb fortes pèrdues i el Dow Jones d’Industrials, el seu principal indicador, va perdre un 2,91%, en la pitjor sessió de Nadal de la història dels mercats i amb tots els indicadors principals en zona baixista tot i l’intent del secretari del Tresor de tranquil·litzar als bancs.

Segons dades del final de la sessió, que aquest dilluns va operar només fins a mitja sessió per les festes de Nadal, el Dow Jones va retrocedir 653,17 punts, fins als 21.792,20, mentre que el selectiu S&P 500 va baixar unes 2,71 o 65,52 unitats, fins a 2.351,10, i l’índex compost del mercat Nasdaq va perdre un 2,21% o 140,08 enters, fins als 6.192.

Tots els sectors econòmics van acabar el dia en vermell. Aquesta és la pitjor jornada de Wall Street de Nadal de tota la història, que va portar al S&P 500 a sumar-se al mercat baixista i un Dow Jones per sota dels 22.000 punts.

Hi ha molt de nerviosisme en els mercats però també a la Casa Blanca, des d’on el president Donald Trump dóna la culpa al president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, després de presumir que sota el seu mandat els mercats no paraven de guanyar diners. Trump considera que “l’únic problema” de l’economia estatunidenca és la Fed perquè aquest organisme “no té tacte amb el mercat” i tampoc “entén” les disputes comercials en les quals està immers el país.

Tal és la situació, que el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, va parlar aquest cap de setmana per telèfon amb els directors dels sis principals bancs estatunidencs, en un intent per oferir tranquil·litat a uns mercats a la baixa.

La veritat és que, segons els analistes de Wall Street, hi ha temor a la desacceleració de l’economia mundial —el petroli de Texas també baixa en picat— i a la inestabilitat política derivada del tercer dia consecutiu del tancament de l’Administració dels Estats Units.

També a la borsa espanyola s’ha viscut aquest dilluns una sessió amb pèrdues. Així, el principal indicador del mercat espanyol, l’IBEX 35, ha perdut un 0,89% i, per primera vegada des d’agost de 2016, el nivell dels 8.500 punts, pels dubtes dels inversors sobre el futur de l’economia mundial.

En una jornada semi festiva per a la Borsa espanyola, que ha tancat a les 14 hores i no obrirà fins al dijous 27, l’IBEX 35 ha restat 76,20 punts, fins a 8.480,60 punts, amb el que les pèrdues anuals s’amplien al 15,56%.

Sense referències de places importants com les de Frankfurt o Milà a Europa, o la de Tòquio per l’aniversari de l’emperador, l’IBEX s’ha contagiat del pessimisme després de l’onada de vendes del passat divendres en Wall Street.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Llum verda per instal·lar 50 hectàrees de panells solars a Constantí

tarragona
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA