Economia

Impuls al Pacte Nacional per al Coneixement

Amb la implicació d’empreses, universitats i centres de recerca

El govern de la Generalitat va donar ahir l’impuls definitiu a la innovació amb l’aprovació del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que impulsarà una estratègia compartida entre el sistema d’universitats i recerca i l’àmbit de l’economia productiva, amb l’objectiu de construir la Catalunya del futur, gràcies a l’establiment d’uns pilars sòlids que permetin crear una societat basada en el coneixement, segons va anunciar ahir la consellera Àngels Chacón.

El pacte ha de permetre fer de la innovació l’eix vertebrador en el disseny de les futures polítiques del govern perquè el percentatge d’activitat econòmica basada en coneixement se situï en valors comparables als de països capdavanters.

Impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement, el pacte neix amb una vocació transversal i de consens i integra tots els agents implicats en la generació, transmissió i aplicació del coneixement: des del sistema d’educació superior, passant pel de recerca i innovació, i també pel teixit social i empresarial.

En aquest sentit, el pacte, liderat pel Departament d’Empresa i Coneixement, té la participació dels departaments d’Educació; Salut; Agricultura; Economia i Hisenda; Polítiques Digitals i Administració Pública; i Treball.

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement s’estructura al voltant de set eixos, en base als quals es dissenyaran, s’acordaran i s’executaran les accions per promoure una societat basada en el coneixement.

Entre els eixos, n’hi ha que tenen en compte els recursos humans, el sistema de recerca, les infraestructures de suport i la interacció amb el territori. El pacte s’estructurarà en set comissions de treball, però també hi haurà un ple i una taula permanent. És previst que les mesures preses s’implementin en l’exercici 2020/2021,

D’altra banda, el Consell Executiu també va aprovar ahir el nou pla de la finestreta única empresarial (FUE) 2019-2021, on s’impulsarà un “servei públic digital, transparent i simple per a les gestions i la tramitació” mantenint les pimes, els autònoms i els emprenedors al centre de les polítiques públiques, segons afirma el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA