Economia

Proposen un mercat de producte fresc al centre de Lloret

Els comerciants veuen en el passeig Verdaguer un espai idoni

Seria el dijous i de menys parades que el del Rieral

L’associació de comerciants de Lloret de Mar ha proposat a l’Ajuntament que hi hagi un mercat setmanal de productes frescos (fruita i verdura) al centre de la vila. Veuen idoni el passeig Verdaguer o un espai proper. El gerent de l’associació, Francesc Alsina, considera que “el mercadet” seria una mesura que afavoriria “sobretot a l’hivern, el flux [de persones] entre els diferents carrers i la venda de producte fresc”.

El representant de l’associació de comerciants recorda que dècades enrere el nucli antic ja havia estat la seu del mercat setmanal de fruita i de verdura. Posteriorment, es va desplaçar al carrer dels Mestres i, més endavant, al barri del Rieral, on cada dimarts hi ha fruita i verdura, però també roba. “El mercadet no coincidiria ni amb el dia ni amb les dimensions del que hi ha al Rieral. La intenció és una altra.” Alsina considera que a l’interior del passeig Verdaguer, remodelat a principis del 2015, s’hi podrien encabir parades i que el mercat podria ser un reclam turístic.

La proposta de fer un mercat al centre de Lloret –“semblant al de Blanes [al passeig de Dintre], diu Alsina– és una vella reivindicació dels comerciants. Fonts de l’equip de govern han admès que s’hauria d’estudiar la viabilitat de la proposta.

Altres iniciatives

Alsina ha fet esment a una iniciativa de l’Ajuntament lloretenc que, juntament amb la Fundació Alícia, treballa perquè els locals rebin el distintiu d’alimentació mediterrània (Amed) de la Generalitat. En aquesta iniciativa, també hi col·laboren el Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Bars i Restaurants.

La proposta dels comerciants arriba després que l’Ajuntament de Lloret de Mar ha treballat per reactivar el mercat municipal cobert, que només té set botigues obertes en un espai amb 50 punts de venda. Precisament Lloret en Comú ha organitzat per demà al vespre (a les 20 h) a la llibreria Can Gallissà una taula rodona sobre comerç.

LA FRASE

El mercat seria molt més petit que el del Rieral. Podria ser d’octubre a maig i de caire més turístic
Francesc Alsina
GERENT DE L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE LLORET DE MAR

LA XIFRA

189
habitants/ha
hi ha al nucli antic, segons dades de l’associació de comerciants. A Can Carbó és de 270 hab./ha.

Petits establiments de serveis

Els comerciants de Lloret admeten que la proliferació d’alimentació fresca ha quedat estancada al nucli antic (49,52 hectàrees) i que sols s’hi ha creat algun establiment de petits serveis en “zones que no són de primera línia comercial”. Fa tres anys, el president de l’associació de veïns del nucli antic de Lloret, Jordi Pérez, ja havia alertat de la “progressiva desertització del nucli antic”.

Cal recordar, a més, que al juny del 2018 el ple va aprovar una moratòria d’obertura de botigues de record a tot el poble (169 d’un total de 741, el setembre del 2017).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona