Economia

Oliu afirma que l’economia a Catalunya “s’ha normalitzat” tot i que la situació política encara és “anòmala”

El president del Banc Sabadell critica que els pressupostos generals de l’Estat augmentin la fiscalitat

“Això és problemàtic i debilita el dinamisme de l’economia”, afirma

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat que la “vida econòmica” a Catalunya “s’ha normalitzat” tot i que la situació política encara sigui “anòmala”. Tanmateix, Oliu ha opinat que el dinamisme de l’economia catalana “és menor al que correspondria” com a conseqüència de les “incerteses” en l’àmbit de la política. “Una situació de conflicte sempre genera menys dinamisme”, ha argumentat el president de l’entitat, que ha matisat que “el substrat econòmic és positiu” al Principat, la qual cosa fa que no es pugui “queixar gaire”. Durant la conferència ‘Perspectives econòmiques 2019’ aquest dilluns a la Cambra de Comerç de Sabadell, Oliu ha criticat que els pressupostos generals de l’Estat augmentin la fiscalitat: “Això és problemàtic i debilita el dinamisme de l’economia”.

Els resultats, condicionats

Oliu ha admès que els resultats del Banc Sabadell del 2018 estaran “molt condicionats” pels problemes informàtics de la filial britànica de l’entitat, TSB, ja que van generar “sobrecostos”. “Ens haurà costat un dineral”, ha afirmat Oliu aquest dilluns durant la conferència ’Perspectives econòmiques 2019’ a la Cambra de Comerç de Sabadell. La integració de la plataforma tecnològica del TSB a la de tot el grup va ocasionar que milions d’usuaris del banc al Regne Unit no poguessin accedir als seus comptes a través de la web i l’app i també va haver alguns casos en què persones van poder veure on-line tots els comptes dels quals eren persones autoritzades, encara que no en fossin titulars.

Oliu ha explicat que el 2018 ha estat un any “bastant enrarit” i “complicat”, entre d’altres factors, pels problemes derivats de la migració informàtica del TSB. Tanmateix, el president del Banc Sabadell ha remarcat que els costos addicionals pels problemes tècnics de la filial al Regne Unit només afectaran l’exercici de l’any passat i ha afirmat que les perspectives per al 2019 són “positives”.

“TSB ja funciona”, ha remarcat Oliu, encara que ha reconegut que a l’abril va estar “uns dies sense dormir”. “Si una cosa no funciona has de fer el que sigui fins que funciona. Vam posar tots els esforços i el banc va ser capaç de solucionar-ho”, ha dit el president del Banc Sabadell. “Van ser uns problemes complicats però menys complicat del que ha semblat”, ha puntualitzat.

“La migració va ser perfecte, el que va fallar va ser l’aplicatiu que donava accés digital als clients”, ha dit Oliu, que ha retret que els mitjans de comunicació i les xarxes socials van magnificar el problema, que va arribar a instàncies polítiques. De fet, el Parlament britànic va citar a declarar directius del TSB i del Banc Sabadell perquè donessin explicacions sobre els problemes tècnics.

Oliu ha remarcat que afronten aquest exercici amb menys riscs, un cop superada la migració informàtica del TSB i amb la venda de la seva filial immobiliària, Solvia, al grup suec Intrum per 300 milions d’euros.

“Espero el doble dígit [de rendibilitat]”, ha dit el president de l’entitat, que ha recordat que l’objectiu del pla estratègic fins al 2020 és assolir una rendibilitat del 10%, pràcticament doblar-la en relació a la del 2018. Tanmateix, Oliu ha reconegut que potser no assoliran l’objectiu el 2020 sinó el 2021. A més, el president de l’entitat ha opinat que “difícilment” la rendibilitat a la banca pugui superar el 10%. “Arribar al 20% és impossible”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona