Economia

Els conductors VTC en vaga a la Diagonal: “Continuarem aquí fins que no hi hagi una solució”

Stefano Panitti creu que una precontractació d’una hora no els permetria treballar perquè la gent vol “immediatesa”

Stefano Panitti, conductor de Cabify i membre del grup de coordinació de la vaga dels VTCs que ocupa l’avinguda Diagonal, ha lamentat aquest dimecres que el Govern no els hagi “tingut en compte”.

En declaracions a l’ACN, Panitti rebutja la proposta de la Generalitat i assegura que no marxaran de la Diagonal “fins que no hi hagi una solució”. El conductor assegura que s’ha cedit a la “política de la por” del sector del taxi i adverteix que la precontractació d’un vehicle VTC amb una hora de marge no els permetria “treballar”. “La gent demana Uber i Cabify perque busquen la immediatesa del servei, si han d’esperar una hora potser agafen un autobús”, conclou.

“No ens han tingut en compte, han fet una negociació només amb una part”, lamenta reclamant participar en el procés de negociació que s’està fent amb la Generalitat. “L’únic que volem és treballar”, afirma.

Amb tot, es mostra prudent i assegura que les empreses, en cas que tiri endavant el decret, “no tancaran d’un dia per l’altre”. En aquest sentit, apunta a la via del recurs i admet que té “l’esperança” de continuar treballant. En cas contrari, avisa, hi haurà “3.000 famílies sense pa pels seus fills” i “desapareixerà” un sector que “ha donat feina a persones de més de 60 anys”.

Per altra banda, Panitti també ha criticat la “violència” i que els taxistes hagin continuat “destrossant cotxes” i fent “el que volen”. Des dels VTCs se’n desmarca: “tothom pot veure que la nostra aturada ha estat pacífica”, manifesta.

Igual que Panitti, altres conductors de Cabify amb els que ha pogut parlar l’ACN, també han acusat la Generalitat de “cedir al xantatge” dels taxistes. Prop d’un miler de cotxes, la majoria Cabify però també d’Uber, continuen omplint l’Avinguda Diagonal com a reacció de protesta per com estan desenvolupant-se les negociacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona