Economia

Mercabarna tanca el 2018 amb un nou rècord de vendes

El benefici abans d’impostos creix un 50%, fins als 10,4 milions

És la cinquena empresa catalana per facturació

Mercabarna va tancar el 2018 amb un nou rècord de vendes i un volum de producte comercialitzat que va vorejar els 2,27 milions de tones, un 4% més. Amb aquesta activitat, el benefici abans d’impostos va ser de 10,41 milions d’euros, xifra que supera en un 49,4% la de l’exercici previ. Val a dir, però, que aquestes dades s’han vist incrementades per una operació extraordinària, la venda, per valor de 4,7 milions, de l’antiga nau d’autoservei majorista Makro a una operadora càrnia de Mercabarna.

Agustí Colom, regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, va afegir ahir, durant la presentació a la premsa dels volums de l’entitat, que la facturació de les 700 empreses que la configuren va arribar a 5.500 milions d’euros, dada que situa Mercabarna com la cinquena empresa catalana per aquest concepte. L’evolució dels comptes també s’ha produït gràcies a l’augment de la comercialització de les empreses del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, que va comercialitzar un 2,3%, amb 1,17 milions de tones, i, sobretot, a les situades a la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), on les 400 empreses que hi operen van donar sortida a gairebé un milió de tones pel creixement de la demanda en el sector restaurador i també dels consumidors de productes preparats.

Paral·lelament, el Mercat Central del Peix va mantenir estables els seus volums en 69.576 tones comercialitzades, mentre que l’escorxador va sacrificar un 1,6% menys de bestiar com a resultat, segons els responsables de Mercabarna, del descens en el consum de la carn de vedella i xai en favor de la d’aus i porc, de les quals no n’hi ha a la instal·lació.

LA XIFRA

4,7
milions
va representar l’operació de venda de l’antic Makro a una operadora càrnia de Mercabarna.

Disset milions per actualitzar-se

La bona marxa del negoci va fer que Colom anunciés l’ampliació i diverses actualitzacions del recinte, amb un acord imminent amb el Consorci de la Zona Franca per adquirir 20 hectàrees. Les inversions arribaran aquest any, segons Colom, a uns 17 milions i, entre altres objectius: “Apostarem per l’ecologia, la lluita contra el malbaratament alimentari i la modernització de les infraestructures.” Hi destaquen els 6,1 milions que es destinaran a la construcció del Biomarket, el nou mercat ecològic, i a la urbanització del seu entorn, o els 1,7 milions per a la renovació de l’enllumenat públic del recinte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona