Economia

La Intersindical-CSC passa a encapçalar les forces a la plantilla de la Generalitat

L’organització, amb 35 delegats, iguala la presència d’IAC-Catac, que recula una mica respecte al 2015

CCOO i la UGT perden 16 representants en total

La Intersindical-CSC ha sorprès fins i tot els mateixos membres de l’entitat en les recents eleccions sindicals entre el personal tècnic i administratiu de la Generalitat i ha multiplicat per sis els seus resultats anteriors del 2015, en què el nombre de representants del sindicat en aquell àmbit va ser de quatre persones.

Ara, la Intersindical encapçala –junt amb l’IAC-Catac, totes dues amb 35 delegats– el rànquing de sindicats a la funció pública d’aquesta branca de l’administració catalana.

Hi ha influït el fet que el sindicat, que, recordem-ho, ha convocat les darrers vagues generals a Catalunya, va presentar candidatures a totes les eleccions, és a dir, als serveis centrals i a les quatre delegacions territorials. A banda d’aquest factor, Sergi Perelló, vicesecretari i portaveu de la Intersindical, declarava ahir a aquest diari que l’èxit també respon a la feina “intensa” que la Intersindical ha desenvolupat entre els treballadors de la Generalitat. “Ara ens estem preparant per a les eleccions a Ensenyament i també a l’Institut Català de la Salut”, va dir, en què espera que que també creixi el nombre de delegats.

Perelló creu que l’ascens dels sindicats nacionals acosta Catalunya a un context més semblant al d’altres territoris com el País Basc i Galícia, on aquest tipus d’organitzacions són majoritàries. “La gent treballadora s’adona que cal una alternativa que reflecteixi les prioritats del país, com són el sobiranisme i la lluita pels drets socials i laborals”, diu, en un escenari social i polític que “en aquest país ha fet un tomb molt important”, recorda. El representant de la Intersindical creu que aquesta tendència continuarà i en aquest sentit l’organització ha fet una aposta clara a les eleccions a Ensenyament, on seran presents en set de les deu llistes possibles, i a l’ICS, on es presentaran als centres d’atenció primària i a molts hospitals.

Tot i aquest nou abast, el portaveu de la Intersindical recorda que el 65% de la seva afiliació correspon al sector privat, que, subratlla, agrupa la gran majoria dels assalariats catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries