Economia

Juncà Gelatines, de Banyoles, comença a exportar al Japó i a Xile

L’empresa invertirà en els pròxims anys 2,5 milions per millorar el funcionament de la depuradora d’aigües i les instal·lacions de cogeneració

Juncà Gelatines, l’empresa de Banyoles que produeix gelatines (alimentàries i farmacèutiques) i col·lagen, vol incrementar la producció un 17% en els pròxims dos anys. L’any 2018 va fabricar 6.000 tones de gelatines i col·lagen i per al 2020 s’ha fixat arribar a les 7.000 tones.

Pel que fa a la facturació, la firma ha tancat el 2018 amb 25,5 milions d’euros i ha igualat la xifra del 2017 tot i haver produït 500 tones més. La direcció ho atribueix als mercats i a la baixada del preu de l’oli de palma, que va “arrossegar” el del greix, el subproducte que també comercialitzen. L’empresa, que té més de noranta treballadors, ha començat a vendre al Japó i Xile i s’han fixat per al 2020 entrar al Vietnam. Actualment les exportacions representen el 70% de la facturació.

El director general de l’empresa, Ferran Juncà, que és fill d’un dels fundadors, ha explicat que l’empresa afronta el futur amb optimisme després d’haver superat les dificultats amb el concurs de creditors del 2010.

Les dades així ho confirmen. El 2017 van arribar als 25,5 milions de facturació, més del doble que el 2013. L’any passat, però, la facturació es va mantenir com a conseqüència dels mercats internacionals (l’entrada de gelatines de fora d’Europa procedents de Turquia va fer caure el preu) i la baixada del preu de l’oli de palma, que va “arrossegar” el del greix, el subproducte que obtenen durant el procés de fabricació de gelatines i que comercialitzen per fer-ne biodièsel. Aquest 2019, però, confien incrementar la facturació i arribar als 26,5 milions.

L’empresa invertirà en els pròxims anys dos milions i mig per millorar el funcionament de la depuradora d’aigües perquè sigui més eficient, així com les instal·lacions de cogeneració per reduir un 13% la factura energètica.

El director general subratlla també els esforços que ja s’han fet des del punt de vista ambiental per solucionar aspectes com per exemple les pudors, una problemàtica que des del 2016 asseguren que tenen controlada. “Era la principal preocupació i hi hem invertit prop d’un milió d’euros per controlar sorolls i olors; fins i tot es va deixar de fer algun tractament de subproducte”, afirma Juncà.

D’altra banda, també han destinat 500.000 euros per construir un túnel subterrani i millorar zones comunes (com ara els vestidors) amb l’objectiu d’aconseguir dues certificacions de seguretat alimentàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona