Economia

L’atur es redueix menys al març per la Setmana Santa

És el descens més baix registrat en un mes de març des del 2013

El Departament de Treball ho atribueix al fet que la temporada turística arrenca enguany més tard

La contractació laboral i el descens de l’atur s’han vist afectats enguany per una Setmana Santa tardana que no arribarà fins a mitjan abril. L’endarreriment de la temporada turística, segons els responsables del Departament de Treball, ha comportat unes estadístiques fluixes pel que fa a les dades de l’atur. Segons les xifres oficials, el descens del nombre d’aturats al mes de març haurà estat enguany el més fluix des de l’any 2013. Segons va publicar ahir el Ministeri de Treball, a Catalunya hi ha prop de 400.000 persones a l’atur (395.740), la qual cosa representa un descens de 902 persones en relació amb el mes de febrer (descens del 0,23%) i de 15.721 en relació amb l’any anterior (descens del 3,82%).

Pel secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, “la baixada de l’atur registrat al mes de març és més lenta respecte a la reducció a la qual estàvem acostumats en els darrers anys i mesos, i constatem que s’alenteix el ritme de creixement de l’ocupació i de reducció de l’atur, però no és un estancament”.

“A mesura que es redueixen les taxes de creixement i s’alenteix la reducció de la taxa d’atur, hi ha col·lectius que en pateixen més l’impacte, perquè són més vulnerables”, va dir Ginesta, i assenyalava directament el col·lectiu femení. Ginesta també es va mostrar preocupat per la reducció de la contractació indefinida per primera vegada des del 2012.

Durant el mes de març d’aquest any, s’han formalitzat 254.103 contractes de treball, un 84,8% dels quals han estat temporals, mentre que un 15,2% han estat indefinits.

La UGT va lamentar el fet que “encara som lluny de la situació d’abans de l’inici de la crisi: 141.020 persones més en situació d’atur, 7.664 joves més en situació d’atur, se signen menys contractes indefinits i més contractes temporals i tenim gairebé 15 punts percentuals menys de cobertura de prestacions per desocupació”, segons un comunicat. Segons CCOO, “la recuperació del mercat de treball es dona amb evidents desigualtats entre homes i dones”.

LA XIFRA

56,8
per cent
de les persones que no tenen feina són dones i l’atur ha crescut al març un 0,1% intermensual.

LA FRASE

S’alenteix el ritme de creixement de l’ocupació i de reducció de l’atur, però no és un estancament
Josep Ginesta
Secretari general de treball i afers socials

La crisi dels VTC ha elevat el nombre d’aturats a Barcelona

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, va assenyalar també un increment del nombre d’aturats a Barcelona, demarcació normalment activa en contractació. El fet que hi hagi 849 aturats més a la conurbació de Barcelona, segons Ginesta, s’explicaria pels acomiadaments de les empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) que treballaven amb Uber i Cabify i que van tirar endavant expedients de regulació d’ocupació un cop aquestes empreses van decidir marxar de Barcelona després que el govern aprovés un decret llei per diferenciar aquest servei i el del taxi. De fet, des del mes de febrer, l’atur només ha augmentat a Barcelona (0,3%) i ha baixat a la resta de demarcacions, de manera gairebé imperceptible a Lleida (0,1%, 26 desocupats menys) i més intensa a Girona (-2%) i a Tarragona (-1,9%).

En termes interanuals, l’atur va baixar a totes les demarcacions, començant per la de Barcelona (-4,3%) i seguint per Lleida (-3,9%), Tarragona (-2,2%) i Girona (-1,7%).

A l’Estat espanyol, l’atur es va reduir al març en 12.692 persones en relació amb el mes anterior, tot i que el nombre de persones sense feina era de 3.255.084.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona