Economia

La direcció de Nissan acusa els sindicats d’“ignorar l’entorn i la realitat”

La tercera reunió entre direcció i representants dels treballadors acaba sense acord

La direcció de Nissan Motor Ibérica ha acusat els sindicats d’“ignorar l’entorn i la realitat” després que els representants dels treballadors tornessin a exigir un pla industrial a llarg termini que tingui en compte les inversions, el manteniment de les condicions del darrer pla de prejubilacions, noves mesures d’organització i un increment salarial per sobre l’IPC durant els anys de vigència del nou conveni fins a l’exercici del 2021. En la tercera reunió entre les dues parts, l’equip directiu ha traslladat als treballadors que la producció s’ha reduït més d’un 50% en els últims cinc anys i que el que està en joc no és només “millorar la competitivitat sinó assegurar la sostenibilitat de la planta amb la finalitat de poder optar a nous models en el futur”. Així mateix, segons l’empresa, la direcció ha ofert un increment salarial per als anys 2020 i 2021, una oferta que els treballadors han considerat insuficient ja que reclamen que el sou no estigui per sota l’IPC.

La d’aquest dilluns ha estat la tercera reunió entre les dues parts des que Nissan va anunciar que volia prescindir de 600 treballadors mitjançant prejubilacions i baixes voluntàries i que volia arribar a un acord abans de Setmana Santa i del Saló de l’Automòbil. L’empresa ofereix que els prejubilacions siguin amb el 80% del salari net fins als 63 anys “d’acord amb les condicions de mercat” mentre que els sindicats reclamen el 90%, tal com es va acordar en l’última onada de prejubilacions.

Els representants sindicals han lamentat que la posició de la direcció hagi estat en tot moment “immobilista” i ara esperen que la direcció els emplaci a una altra trobada, ja que avui les dues parts no han concretat cap nova data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA