Economia

La temporada es tanca amb un 8% menys d’esquiadors

Les condicions meteorològiques adverses han afectat el conjunt de les estacions, però en fan una valoració positiva

La temporada d’esquí a les estacions gironines s’ha acabat amb un 8,8% menys d’esquiadors als equipaments. Les escasses precipitacions de neu i les altes temperatures han afectat la temporada, però tot i així les estacions valoren com a “excel·lent” la temporada. Així, en total s’han registrat 780.837 visitants, la majoria dels quals, a les estacions de Masella i la Molina, amb xifres de 403.621 i 330.874 visitants, respectivament. A la vall de Núria s’han registrat més de 115.000 visitants, dels quals, però, només 31.657 han estat esquiadors –un 8,6% menys que l’any anterior–. Per contra, Vallter ha tancat la temporada amb un total de 55.025 visitants, un 10% més que l’any anterior.

La temporada d’hivern 2018/2019 ha estat meteorològicament adversa, segons reconeix Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), exceptuant el febrer, que va ser excepcionalment positiu. Malgrat això, amb les inversions realitzades als sistemes de producció de neu de cultiu i a la seva eficiència s’han pogut esmorteir els efectes i s’han garantit unes bones condicions d’obertura des de finals de novembre, expliquen des de FGC, que gestiona les estacions gironines menys Masella.

En el cas de Masella, segons informa l’ACN, el complex valora la temporada com la segona millor de la seva història, tant pel que fa al nombre d’usuaris com al volum de facturació i de dies d’obertura. Aquesta estació va obrir l’1 de novembre, la data més primerenca fins ara mai registrada i ha estat oberta durant sis mesos. Durant 20 dies, també es va fer esquí nocturn. Dimecres, últim dia de la temporada, alguns esquiadors van aprofitar per fer les darreres baixades en banyador.

En el cas de la Molina, que ha tingut 145 dies d’activitat, ha estat marcada per la celebració de les copes del món IPC d’esquí alpí i surf de neu i ha estat escenari també d’un gran nombre d’escolars del programa organitzat per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Ara, un cop va tancar les portes el 22 d’abril, es prepara per a la temporada d’estiu, amb l’obertura de la Molina Bike Park i altres activitats a partir del 15 de juny. A la vall de Núria, la baixada d’esquiadors ha estat bàsicament propiciada pels menors dies d’explotació de l’estació d’esquí (104 dies) per la falta de neu i les altes temperatures. La versatilitat del complex, però, amb activitats alternatives a l’esquí, ha marcat l’afluència de visitants, i a Vallter hi ha hagut més visitants que han gaudit dels esports d’hivern i l’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona