Economia

El sector del cotxe connectat ven 4.150 milions

Hi ha 71 empreses a Catalunya que s’hi dediquen i més de 9.700 treballadors

Sector estratègic, l’any 2025 el 60% dels cotxes estaran connectats amb l’entorn

Un total de 71 empreses catalanes operen actualment a Catalunya en el sector del vehicle connectat, i la facturació agregada d’aquestes companyies supera els 4.150 milions d’euros, segons un estudi elaborat per Acció –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, dependent del Departament d’Empresa–, en col·laboració amb Applus+ Idiada, i publicat en el marc de la celebració del saló Automobile Barcelona, que comença aquest dijous al recinte de Fira de Barcelona, a Montjuïc. Segons aquest treball, la setantena d’empreses ocupen actualment 9.720 treballadors directament vinculats a la seva activitat en aquest àmbit.

L’informe avança que el vehicle del futur serà autònom, elèctric, compartit i connectat. En aquest sentit, el treball defineix el vehicle connectat com aquell que intercanvia dades amb la infraestructura i amb els altres vehicles gràcies al fet d’estar equipat amb tecnologies que li permeten rebre i emetre informació, i el situa com el pas previ al vehicle autònom.

Es tracta d’un sector estratègic, perquè es calcula que l’any 2025 el 60% dels vehicles que circularan pel món estaran connectats, ja sigui amb connectivitat d’origen o bé recondicionats.

Aquests vehicles estan integrats principalment per les tecnologies big data (gestió de grans volums d’informació facilitada per dispositius i aplicacions), intel·ligència artificial (per millorar la conducció i automatitzar-la), internet de les coses (per accedir a internet i connectar-se a l’entorn), ciberseguretat (per assegurar-ne la privacitat i fer front a ciberatacs) i la mateixa connectivitat.

Es calcula que el 2023 les vendes mundials de vehicles connectats superaran els 72 milions d’unitats, un augment del 200% respecte als que es van vendre el 2015.

LA XIFRA

62
per cent
de les empreses catalanes d’aquest sector tenen més de 10 anys. El 70% són pimes i el 49%, exportadores.

Totes les marques, al Saló

El Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona reunirà per primera vegada tots els grans grups automobilístics i 45 marques en l’edició del seu centenari, que se celebrarà entre els dies 11 i 19 de maig a Fira de Barcelona. Marques com Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cupra, Seat, EasyMile, Ferrari, Fiat, Ford, Nissan, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia i Lamborghini ja han confirmat assistència. Els responsables del Saló destacaven ahir que l’edició d’enguany és “especial”, ja que es compleixen 100 anys des de la primera edició, recull Efe. Quant al nombre de visitants previstos, el president del Saló, Enric Lacalle, no va aventurar xifres, però es va mostrar convençut que es millorarien les del 2017, que es va tancar amb 755.000 visitants i 80.000 prevendes de vehicles. “Hem posat tots els condiments perquè sigui un èxit de públic i de vendes”, va dir Lacalle, que va recordar que des del 1927 el Saló es fa a Montjuïc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona