Economia

Unauto recorrerà el reglament de l’AMB sobre els vehicles VTC

Cabify rebutja qualsevol limitació “injustificada” del sector VTC

Unauto ha anunciat que recorrerà el reglament sobre els vehicles VTC que ha aprovat aquest dimarts l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), un text que amplia fins als 60 minuts el termini d’antelació amb què cal contractar un servei d’aquest tipus.

A parer de l’associació, que agrupa el 90% del sector a Espanya, el reglament “restringeix les opcions de mobilitat de la ciutadania i torna Barcelona a la mobilitat del segle XX”. Unauto acusa l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, de ser la impulsora del text, així com de cedir a les “pressions” del sector “més radical” del taxi.

Des d’Unauto també es considera que el text aprovat per l’AMB “restringeix indiscriminadament” el sector VTC i “atempta contra la competència”.

Per la seva banda, Cabify ha rebutjat qualsevol limitació “injustificada” als VTC com a resposta al reglament de regulació del sector aprovat aquest dimarts per l’AMB. Cabify reitera la posició contrària a qualsevol limitació del sector “injustificada, desproporcionada i que pugui ser contrària a dret”, i aposta per una mobilitat “competitiva” que posi “al centre” de les decisions polítiques les necessitats de la ciutadania.

L’empresa ha afirmat que continua treballant a Barcelona per oferir la seva solució de mobilitat als “250.000 usuaris” que té a la ciutat. També ha indicat que està a l’espera de conèixer “en detall” el text del reglament.

El ple de l’ens supramunicipal, l’últim d’aquest mandat abans de les eleccions de diumenge que ve, ha afegit, així, 45 minuts al quart d’hora que ja es va establir en el decret llei que la Generalitat va aprovar a principis d’any.

La implantació d’aquest període va posar punt final a diverses jornades de protesta dels taxistes, però també va portar al carrer els conductors dels VTC, bona part dels quals de Cabify, que van ocupar la Diagonal a finals de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA