Economia

Nestlé inverteix més de 17 milions a la fàbrica de Girona

L’empresa comença les obres de construcció d’una caldera que utilitza el marro del cafè instantani per a l’obtenció de vapor

Reduirà un 25% el consum de gas natural a les instal·lacions de Domeny

Nestlé inverteix 17,2 milions d’euros en una caldera de valorització del marro de cafè a la seva fàbrica de Girona. Aquesta instal·lació, de la qual ja s’han iniciat les obres, farà que el 80% del marro obtingut durant la producció de cafè soluble es reutilitzi com a biocombustible de la nova caldera. Així, la nova instal·lació proporcionarà a l’any 125.000 tones de vapor, que suposarà reduir un 25% el consum de gas natural a la fàbrica, segons va informar ahir l’empresa en un comunicat.

“Aquesta inversió respon al compromís de la companyia per la seva sostenibilitat, amb l’objectiu d’aconseguir un impacte mediambiental zero”, afirma el director general de Nestlé España, Jacques Reber. De fet, la fàbrica ha reduït més d’un 31% l’ús d’aigua per tona produïda i més d’un 33% tant el consum d’energia com les emissions de CO2 per tona elaborada entre el 2010 i el 2018.

La fàbrica de Girona produeix a l’any unes 45.000 tones de marro de cafè. Amb l’entrada en funcionament de la nova caldera, prevista per al mes de juny del 2020, generarà 125.000 tones de vapor a l’any, cosa que suposarà la reducció del 25% del consum del gas.

La nova caldera complementarà altres processos de generació d’energia ja existents a la fàbrica de Girona, com és la cogeneració amb turbines de gas amb què es produeix l’electricitat i, posteriorment, vapor gràcies a una caldera de recuperació que aprofita l’energia tèrmica dels gasos calents. Així, segons Nestlé, a partir del 2020, el 70% de l’energia que es produeixi a la fàbrica de Girona serà totalment eficient.

Les instal·lacions de Nestlé a Girona estan en funcionament des del 1968 i inclouen la fàbrica de cafè soluble de Nescafé i de descafeïnació de cafè verd, i la planta de producció de càpsules de Nescafé Dolce Gusto, des del 2009. A la fàbrica hi treballen 750 persones i s’hi processen 92.000 tones de cafè verd.

LA XIFRA

25%
de reducció
del consum de gas natural a la fàbrica és el que s’aconseguirà amb la nova caldera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA