Economia

Henkel implanta un ‘hub’ aeroespacial a Montornès

La multinacional alemanya destina 35 milions al primer projecte d’aquest tipus que estableix a Europa

La planta, totalment automatitzada i dotada de tecnologia 4.0, donarà feina a 70 treballadors

La multinacional alemanya Henkel ha posat en marxa un nou hub per a la indústria aeroespacial a Montornès del Vallès. La instal·lació, que és la primera d’aquestes característiques que la companyia crea a Europa, ha suposat una inversió de 35 milions d’euros i disposa d’una superfície de 14.000 metres quadrats en què es produiran materials d’enginyeria com ara adhesius estructurals, estètics i de seguretat per als avions, entre els quals destaquen els que s’instal·len a les turbines o a les ales per protegir els aparells dels llamps. Es tracta d’una planta d’última generació totalment automatitzada i equipada amb tecnologia 4.0. Segons van indicar fonts del grup, està previst que les primeres entregues de producte es facin a final del 2019 i es compta que la planta funcionarà a ple rendiment abans que acabi el 2020 i que podrà facturar fins a 300 milions d’euros anuals. Quant a la plantilla, el nou hub arribarà a tenir fins a una setantena de treballadors, més de la meitat dels quals seran enginyers i químics i també economistes.

Henkel ja disposa d’una altra planta amb producció semblant a Houston, als EUA. Ara, la fàbrica vallesana s’erigeix com un enclavament europeu de la multinacional, que incorpora tecnologia d’última generació i que d’aquesta manera es reforça en el sector aeroespacial.

“El sector està en ple creixement i en 20 anys duplicarà el nombre d’aparells que fabrica”, declarava aquesta setmana a ACN Jaume Anguera, director de fàbrica de Henkel Adhesius, que va assegurar que la companyia ha decidit ampliar la seva capacitat de producció per donar resposta a aquesta elevada demanda i, per tant, “la nova planta permetrà que Henkel creixi i alhora incorpori les darreres innovacions tecnològiques”.

Pel que fa a l’espai, dels 14.000 metres quadrats de què disposa, 3.000 corresponen a la fàbrica i 4.500 al magatzem. A diferència de la de Houston, la fàbrica està totalment automatitzada i està dotada de mecanismes per garantir la transparència per als clients i superar els estàndards de qualitat i seguretat d’aquest sector.

Segons Anguera, a la fàbrica es desenvoluparan materials d’enginyeria com ara adhesius estètics, estructurals i de seguretat per als avions. Entre aquests destaquen els que s’enganxen a la base de l’avió per aterrar, els que es col·loquen a les turbines per dotar els aparells de més seguretat o els que es posen a les ales per protegir-les dels impactes dels llamps.

Ambició de negoci

“Donem resposta a les demandes del mercat de solucions d’alt rendiment, rebaixar el pes o plantejar solucions més sostenibles”, assegura el responsable de Henkel Adhesius. Així mateix, detalla que la voluntat de l’empresa és produir solucions per als principals productors aeroespacials i proveïdors europeus i també per a altres continents.

La fàbrica forma part de la unitat de negoci Adhesive Technologies de Henkel, que ja desenvolupa materials com ara adhesius estructurals i tecnologies de tractament de superfícies per a fabricants d’avions a escala mundial i que és proveïdor de primer nivell de la indústria des de fa més de 40 anys.

El vicepresident executiu d’aquesta unitat de negoci, Jan-Dirk Auris, va justificar el fort atractiu del sector aeroespacial per a Henkel, ja que la demanda mundial de nous avions de passatgers està previst que es dupliqui en els pròxims 20 anys.

LA FRASE

Donarem resposta a la demanda creixent del mercat amb solucions sostenibles i de més rendiment
Jaume Anguera
director de la fàbrica de henkel adhesius

LA XIFRA

300
milions
de facturació és el volum previst per a les noves instal·lacions de Henkel a Montornès del Vallès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona