Economia

Ceras Roura i LC Paper, premis Pimes 2019

Reben el premi a l’empresa més competitiva i el de valors d’empresa

Les empreses gironines Ceras Roura i LC Paper han estat guardonades en la 32a edició dels premis Pimes, que van tenir lloc dilluns a la nit a Barcelona. La figuerenca Ceras Roura, que es dedica a la fabricació i venda d’espelmes de cera, ceres perfumades i complements des de fa més de 100 anys, va rebre el premi a la petita empresa més competitiva. Ceras Roura és líder en el seu sector i la seva proposta d’expansió internacional i obertura de nous mercats, juntament amb l’aposta per la innovació, l’han feta mereixedora d’aquest premi, segons afirma Pimec en un comunicat.

D’altra banda, LC Paper, amb seu a Besalú, es dedica a la fabricació de paper i derivats perseguint l’excel·lència en sostenibilitat i qualitat del treball, afirma Pimec, que també destaca que, entre altres mèrits, hi ha la seva tasca en recerca i desenvolupament. En aquest sentit, ha registrat cinc patents relacionades amb la sostenibilitat i l’estalvi energètic en els diferents processos de la fabricació del paper. Per aquest i altres motius, recorda Pimec, l’entitat l’ha reconegut amb el premi Pimec als valors d’empresa.

Reconeixements

LC Paper va començar el seu camí el 1993 amb la posada en marxa d’una central elèctrica amb tecnologia de cogeneració que li permetia de reciclar els gasos sobrants de la producció d’energia per al procés d’assecatge del paper. A aquesta planta li va seguir una central de biomassa inaugurada l’any 2017, que juntament amb la creació i aplicació de diverses patents li han permès d’arribar a la xifra de zero emissions al llarg dels seus processos productius. La mateixa Unió Europea va concedir el reconeixement Horizon 2020 al projecte empresarial de LC Paper, que l’any passat va facturar 47,8 milions d’euros i que té una plantilla de més de cent treballadors.

El president de Pimec Girona, Pere Cornellà, es va mostrar satisfet pel fet que dues empreses gironines hagin estat reconegudes amb els premis i va afirmar en un comunicat: “És important que dues de les nostres pimes hagin rebut el reconeixement a la seva tasca, com a mostra de la competitivitat que hi ha en el teixit productiu.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA