Economia

El govern reivindica FGC en el seu quarantè aniversari

El conseller Calvet considera els ferrocarrils “una estructura d’estat”

Les apostes de futur de la companyia són la sostenibilitat, la lluita contra el canvi climàtic i l’ampliació de serveis i rutes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va definir ahir els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) com una “autèntica estructura d’estat”. Calvet va pronunciar aquestes paraules durant la celebració del quarantè aniversari de la creació de la companyia, coincidint amb la data en què se’n va signar el decret fundacional. En l’acte també hi van ser presents el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president de FGC, Ricard Font, i també hi van assistir altres personalitats, entre les quals, representants de la Unió Internacional del Transport Públic, que precisament presideix el director general de FGC, Pere Calvet.

El conseller es va congratular de “l’excel·lència” obtinguda per FGC, de la qual es va mostrar orgullós, “com a empresa pública, com govern i com a país”. Entre els reptes i els objectius que Calvet va augurar per a la companyia hi la sostenibilitat i continuar desenvolupant “desplaçaments amb seguretat, amb solvència, a costos raonables”, ja que, segons va subratllar, “el Departament de Territori s’ocupa de polítiques socials que permeten millorar el benestar dels ciutadans”.

Tant Calvet com el president Torra van tenir paraules de record i reconeixement per al “conseller legítim” Josep Rull, empresonat per la causa de l’1-O, i per a la resta de represaliats pel procés. Torra, que va dedicar unes frases en anglès al públic internacional, va indicar que ahir era un “dia memorable“ per a “un país que lluita per la seva llibertat i per la democràcia”. El president va recordar les seves vivències a bord dels vagons de FGC, des de la seva infantesa per anar a l’escola i després a la UAB, i va valorar la “passió per l’excel·lència” del servei.

Finalment, Ricard Font, president de FGC, va evocar que la companyia és la primera “rescatada després de la dictadura i abans de l’Estatut”, ja que va ser Josep Tarradellas, amb Lluís Armet com a conseller, qui va fer possible el traspàs d’una empresa que l’Estat espanyol estava a punt de tancar perquè la considerava en fallida. Font, que va reivindicar l’equip 1.901”, és a dir, la plantilla actual de treballadors dels ferrocarrils, va prometre un futur de lluita contra el canvi climàtic i nous projectes i inversions. “Som una discreta empresa catalana reconeguda arreu del món i estimada pels seus usuaris”, va concloure.

LA FRASE

Som una discreta empresa ferroviària catalana reconeguda al món i estimada pels seus usuaris
Ricard Font
president de ferrocarrils de la generalitat de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona