Economia

Mor Miquel Valls, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona als 75 anys

L’empresari i economista va liderar la institució durant 17 anys i va rebre la Creu de Sant Jordi el 2017

L’expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona Miquel Valls i Maseda ha mort aquest diumenge als 75 anys, segons han confirmat fonts de la institució. Valls (Barcelona, 1943) va presidir la corporació econòmica durant 17 anys, des del 2002 fins a aquest any que va decidir no tornar-se a presentar a les eleccions. La candidatura independentista ’Eines de País’ va guanyar el comicis i va donar el relleu a Joan Canadell. L’empresari i economista va rebre la Creu de Sant Jordi l’11 d’abril del 2017. L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, ha estat de les primeres personalitats a donar el condol a través de les xarxes socials. “Ens deixa el Miquel Valls. Molts de vosaltres el coneixíeu arran de la seva presidència a la Cambra. Per mi va ser una persona molt propera, que sempre va donar el seu suport a la ciutat i que deixa una empremta profunda. Sense dubte el trobaré a faltar. Descansa en pau Miquel”, ha piulat Marín a Twitter.

“El meu condol a la família de Miquel Valls i a la Cambra de Comerç de Barcelona, de la qual fou president durant 17 anys. Descansi en pau”, ha reaccionat minuts més tard el president de la Generalitat, Quim Torra. La pròpia Cambra de Comerç ha valorat la figura de Miquel Valls i ha destacat la seva “gran contribució” a la institució al llarg de tots els anys com a president, “especialment a l’esforç per deixar la institució sanejada i patrimonialment sòlida després la reconversió que van haver de fer les cambres amb l’eliminació de la quota cameral a finals de 2010”.

Del sector metal·lúrgic a la Cambra de Comerç

Miquel Valls i Maseda va néixer a Barcelona el 28 de setembre de 1943. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, era màster en Gestió Gerencial per l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA) i diplomat en Direcció d’Empreses per l’Institut d’Estudis Superiors d’Empresa (IESE). Va exercir funcions executives en el grup familiar d’empreses Valls –que operaven en el sector metal·lúrgic- entre 1970 i 1984, i l’any 1996 va entrar a formar part del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona. El 21 de juny de 2002 va ser nomenat president de la institució, càrrec que va ocupar fins al 17 de juny de 2019. Va ser president del Consell General de Cambres de Catalunya durant el mateix període, així com vicepresident del Consejo Superior de Cámaras de Comercio, Industria y Navegación de España, que posteriorment va passar a denominar-se Cámara de España.

Entre les altres responsabilitats que va ocupar, va ser membre del comitè espanyol de la Cambra de Comerç Internacional (CCI) i vicepresident de l’Associació de Cambres de Comerç de la Mediterrània (ASCAME). Així mateix, membre del Comitè Executiu de la Fira de Barcelona i president de la Comissió Econòmica. Des de 2001 era membre de la Comissió Permanent i actualment el seu president. A banda, Valls era membre del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Comunicació i patró de la Fundació Conservatori del Liceu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona