Economia

Les càrnies gironines exporten fins a un 54% més durant el juliol

Les exportacions de les càrnies gironines han crescut fins a un 54% durant el juliol, sobretot empeses per la crisi de la pesta porcina africana que afecta la Xina, avança l’ACN. En total, al llarg d’aquest mes el clúster gironí ha fet vendes a l’exterior per valor de 154,67 milions d’euros, una xifra ostensiblement superior als 99,8 milions d’euros que es van registrar durant el juliol del 2018.

Les exportacions gironines han tancat el mes de juliol a l’alça. Segons recull l’estadística que periòdicament publica el ministeri, des del territori s’han fet vendes a l’exterior per valor de 530,33 milions d’euros. Una xifra que, si es compara amb el mateix mes del 2018 suposa un augment del 8,2% (ja que aleshores, el global del juliol va situar-se en 489,94 milions d’euros). El bon comportament exterior, però, s’explica clarament per l’embranzida que ha agafat el sector agroalimentari. Només durant el mes de juliol ha pujat un 33,4% en vendes a l’exterior i ha arribat als 228,6 milions d’euros.

Però si bé l’agroalimentari i les càrnies han augmentat en exportacions durant el juliol, això no passa amb altres sectors. De fet, la indústria química gironina –el segon sector en importància en vendes– ha tancat el mes amb una davallada de vendes del 18,8%, i s’ha situat en 90,4 milions d’euros.

L’acumulat de l’any

Els registres del juliol també es deixen notar en l’acumulat de l’any. Segons recull l’estadística, durant els set primers mesos del 2019 les exportacions gironines han crescut un 5,9% i ja superen els 3.351 milions d’euros.

En concret, entre el gener i el juliol des de la demarcació ja s’han fet vendes a l’exterior per valor de 3.351.390.170 euros. I, novament, la indústria agroalimentària continua sent el principal motor. Al llarg del 2019, les seves exportacions han crescut un 16%, i s’han situat en uns 1.400 milions d’euros (dels quals, 899 milions d’euros corresponen a vendes de les càrnies).

Pel que fa a la destinació de les exportacions, l’Estat francès continua encapçalant la llista amb 887,96 milions d’euros amb molta diferència respecte d’altres mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona