Economia

zona euro

L’economia s’alenteix enmig de la caiguda del comerç i el temor al ‘Brexit’

L’activitat econòmica de la zona euro ha continuat deteriorant-se al setembre per la contracció de la indústria i l’amenaça d’un Brexit sense acord, segons l’índex compost provisional de gestors de compres (PMI), que va advertir que el PIB està a punt de paralitzar-se. Aquest indicador, que elabora la consultora IHS Markit i mesura l’activitat econòmica a la zona euro, va caure al setembre al nivell dels 50,4 punts, 1,5 punts menys respecte a l’agost, i mostra el creixement de l’activitat “més dèbil” des del juny del 2013. Pel que fa a països, destaca l’índex alemany de gestors de compres (PMI), segons el qual per primera vegada en sis anys i mig l’activitat de l’economia alemanya va registrar una contracció aquest mes de setembre, en situar-se en els 49,1 punts, 2, 6 punts per sota dels 51,7 punts de l’agost. És la primera vegada des de l’abril del 2013 que el PMI compost d’Alemanya cau per sota dels 50 punts. Si l’indicador, considerat com una bona guia sobre la salut econòmica, se situa per sota dels 50 punts significa contracció, mentre que si està per sobre suposa creixement. La indústria es va enfonsar a 41,4 punts, en mínims de 10 anys, i el sector de serveis va baixar al nivell més baix en nou mesos fins als 52,5 punts. La primera economia d’Europa ha arrossegat la zona euro prop de la paràlisi. Els pronòstics, segons va advertir l’indicador, assenyalen que el PIB de la zona euro durant el tercer trimestre creixerà a un ritme del 0,1%, en mínims de 10 anys.

D’altra banda, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va afirmar ahir que les últimes dades sobre l’economia a la zona euro “no mostren signes convincents d’un repunt del creixement en un futur pròxim” i va defensar que l’últim paquet d’estímuls aprovats per l’entitat emissora és “essencial”. L’economista italià va fer aquestes declaracions en la seva última compareixença davant de la comissió d’Economia del Parlament Europeu a Brussel·les abans de cedir el testimoni a la francesa Christine Lagarde, l’1 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries