Economia

Cues i retards a l’Aeroport de Reus pel tancament de Thomas Cook

Indignació i desinformació entre els passatgers de tres vols amb destí al Regne Unit que han hagut de ser subcontractats a altres aerolínies

Cues i retards a l’Aeroport de Reus aquest dimarts al matí en tres vols amb destí a Anglaterra i Irlanda que operava la companyia Thomas Cook Airlines, inicialment cancel·lats, però que s’han acabat subcontractant a altres aerolínies. Indignació i crítiques entre els passatgers que feien cua per facturar a la terminal de sortides de l’aeroport, malgrat que s’hagin mantingut els vols a les ciutats de Belfast, Manchester i Glasgow. Les queixes són per l’espera -el vol a Belfast acumulava 3 hores i mitja de retard, i el de Manchester, gairebé 2 hores- i també per la falta d’informació, tot i la presència de grups d’informadors, tant d’Iberia, que proporciona el servei de ‘handling’ a Thomas Cook, com d’ATOL, el sistema que gestiona l’Autoritat d’Aviació Civil britànica, i del mateix consolat britànic.

Els informadors atenien els turistes desorientats i alguns d’ells molestos per les esperes arrel la complexa operativa que s’està portant pel retorn dels passatgers al Regne Unit, afectats per la fallida de l’operador. Els tres vols previstos aquest dimarts a l’Aeroport de Reus s’han subcontractat a diferents companyies: el de Belfast a Titan Airways, LTD, el de Manchester a EuroAltantic Airways, i el de Glasgow, a Miami Air International.

“El govern hauria d’haver intervingut i ajudat a Thomas Cook, la companyia ja no hi és i en canvi es van donar milions de lliures als bancs quan tenien problemes; per què no podien fer-ho per Thomas Cook?”, critica Mary Robinson, usuària afectada. “Una altra aerolínia britànica que desapareix... i què fa el nostre primer ministre? Res. Vola amb jet privat fora del país i nosaltres ens quedem aquí esperant arribar a casa”, etziba.

Entre les cues per facturar hi ha moltes famílies que han estat de vacances a la Costa Daurada. “Tinc moltes ganes de tornar a casa de nou, estic cansat d’estar a la cua, és molt llarga”, es lamenta un nen, Corey Fee. “És horrible, és un desastre, la gent aquí de peu esperant per hores, tinc una discapacitat i no puc anar al davant”, afegeix una altra passatgera afectada, Annc Aleer. Tots ells feien cua per tornar a Belfast.

Era una de les destinacions de la companyia Thomas Cook, que enllaçava la capital del Baix Camp amb diverses ciutats d’Anglaterra, Irlanda, Escòcia i Gal·les. Era la quarta aerolínia que registrava més passatgers a l’Aeroport de Reus. Feia més de deu anys que hi operava. La fallida de la companyia britànica representa un revés important per a la infraestructura reusenca per la conseqüent pèrdua en volum de passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona